Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νέο μήνυμα του 112 – Εκκενώνονται άλλες δύο περιοχές

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την φονική φωτιά στο Ξυλόκαστρο, που μαίνεται από την Κυριακή. Πριν από λίγο, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη να απομακρυνθούν μέσω της επαρχιακής οδού Καρυάς – Τρικάλων Κορινθίας.

«Ενεργοποίηση. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χελυδόρεο και Ζάχολη του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης απομακρυνθείτε μέσω Επαρχιακής Οδού Καρυάς – Τρικάλων Κορινθίας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Χελυδόρεο και #Ζάχολη του Δήμου #Ξυλοκάστρου #Ευρωστίνης απομακρυνθείτε μέσω Επαρχιακής Οδού Καρυάς – Τρικάλων #Κορινθίας
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV…
— 112 Greece (@112Greece) September 30, 2024

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις πέντε το πρωί της Δευτέρας (30/9) εστάλη νέο μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Πύργος.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Ζάχολη», έγραφε το μήνυμα.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Πύργος #Κορινθίας απομακρυνθείτε προς #Ζάχολη
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) September 30, 2024

Υπενθυμίζεται ότι δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, έχασαν την ζωή τους όταν τους κύκλωσε η φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό, στο Ξυλόκαστρο.

Οι άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά ανατολικά από τα Ροζενά Κορινθίας, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονται στις εστίες που βρίσκονται μέσα σε χαράδρες. Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν περαιτέρω τα εναέρια μέσα που επιχειρούν. Συγκεκριμένα, από αέρος επιχειρούν 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό.