Σε τραγωδία εξελίχτηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Κυριακή (29/09) και μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή Ροζενά, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Στην περιοχή βρέθηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ δύο νεκροί άντρες και σε σχετικά κοντινή απόσταση δύο καμένα μηχανάκια και εικάζεται πως είναι οι δύο αγνοούμενοι που πήγαν τη νύχτα να βοηθήσουν έναν γνωστό τους σε μαντρί της περιοχής και χάθηκαν τα ίχνη τους.

Στην περιοχή βρέθηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ δύο νεκροί άντρες και σε σχετικά κοντινή απόσταση δύο καμένα μηχανάκια και εικάζεται πως είναι οι δύο αγνοούμενοι που πήγαν τη νύχτα να βοηθήσουν έναν γνωστό τους σε μαντρί της περιοχής και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους.

Πρόκειται για δύο εθελοντές, κατοίκους της περιοχής, 35 και 40 ετών αντίστοιχα για τους οποίους εκκρεμεί και η επίσημη ταυτοποίηση, ωστόσο θεωρείται πως πιθανόν είναι εκείνοι αφού δεν αγνοούνταν άλλα άτομα από χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, οι δύο εθελοντές συναντήθηκαν στον δρόμο τους για το μαντρί με πυροσβέστες, οι οποίοι τους είπαν να απομακρυνθούν, καθώς κινούνταν σε περιοχή που η πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη και με απρόβλεπτη πορεία, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια και της νύχτας, εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 που καλούσαν κατοίκους οικισμών των γύρω περιοχών σε άλλες περιπτώσεις να απομακρυνθούν και σε άλλες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Το πύρινο μέτωπο παρότι ξέσπασε ψηλά και σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο και εξελίχθηκε σε ορεινή και δύσβατη περιοχή, ένα μέρος του κινήθηκε προς το παραλιακό μέτωπο, έφτασε κοντά σε οικισμούς αλλά δεν εισήλθε σε κάποιον εξ αυτών, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για κάποια καμένα σπίτια, στις παρυφές των οικισμών μεταξύ του βουνού και των χωριών προς την παραλιακή πλευρά.

Το μόνο ενθαρρυντικό είναι πλέον ότι η φωτιά δεν έχει ενιαίο πύρινο μέτωπο αλλά εμφανίζει διάσπαρτες εστίες και οι ισχυρότατες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το παράθυρο και να μην τροφοδοτήσουν οι άνεμοι πλέον την πυρκαγιά, δημιουργώντας εκ νέου ένα νέο ανεξέλεγκτο μέτωπο.

Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 350 πυροσβέστες με 110 οχήματα, 14 ομάδες δασοκομάντος (ΕΜΟΔΕ) 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, από τα οποία τα δύο για τον συντονισμό της επιχείρησης, εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του Στρατού.