Φήμες θέλουν την Honda να φέρνει στην EICMA 2024 την έκδοση SP της CB1000 Hornet.

Η Honda με τυμπανοκρουσίες τον περσινό Νοέμβριο παρουσίασε στο Μιλάνο το νέο γυμνό της μοντέλο CB1000 Hornet. Η μοτοσικλέτα ήταν εντυπωσιακή με κινητήρα απόδοσης 152 ίππων και πολλά ηλεκτρονικά καλούδια που την έφερναν ανάμεσα στις κορυφαίες της κατηγορίας των streetfighter του λίτρου.

Πάνω που περιμέναμε στις αρχές του 2024 να είναι διαθέσιμη η μοτοσικλέτα, η Honda ανακοίνωσε ότι αναβάλει την παραγωγή του και τη μεταφέρει για το 2025. Η περίεργη αυτή κίνηση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από το Διεθνή Τύπο και τελικά το μεγάλο Hornet ξεχάστηκε.

Τώρα, η Honda επανέρχεται με το CB1000 της και μάλιστα το κάνει με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο. Όπως όλα δείχνουν αυτήν τη φορά στην EICMA 2024 δεν θα δούμε μόνο την τελική μορφή της Hornet, αλλά θα δούμε και την κορυφαία έκδοση SP.

Στην περίπτωση της Honda CB1000 Hornet SP ο κινητήρας θα είναι αναβαθμισμένος και θα αποδίδει 158 ίππους. Θα συνοδεύεται από σύστημα Ride-by-Wire με τρία προγράμματα οδήγησης και IMU μονάδα που θα ελέγχει το traction control και το ABS Στροφής.

Στις αναρτήσεις η Hornet SP θα φέρει αναρτήσεις της Ohlins και φρένα της Brembo, ενώ πολλά στοιχεία της θα είναι από ανθρακονήματα που θα χαμηλώσουν το βάρος. Δεν αποκλείεται μάλιστα η Honda να τοποθετήσει και ημι-ενεργητικές αναρτήσεις με ηλεκτρονικό τρόπο ρύθμισης.

Η EICMA 2024 αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου και σίγουρα το νέο CB1000 Hornet SP θα είναι ένα από τα μοντέλα που θα τραβήξουν πάνω του τα βλέμματα.