Ο ένοπλος που συνελήφθη κοντά στο σημείο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ έπαιζε γκολφ αυτόν τον μήνα άφησε σημείωμα σε έναν φίλο του πριν από μήνες, στο οποίο έγραφε: «Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας». Το νέο αυτό στοιχείο φαίνεται να προκύπτει από νέα κατάθεση.

«Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά απέτυχα. Έβαλα τα δυνατά μου και έδωσα όλο το κουράγιο που μπορούσα να συγκεντρώσω. Είναι στο χέρι σας τώρα να ολοκληρώσετε τη δουλειά- και θα προσφέρω 150.000 δολάρια σε όποιον μπορέσει να ολοκληρώσει τη δουλειά», ανέφερε το σημείωμα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο Ράιαν Ρουθ κρατείται με την κατηγορία της οπλοκατοχής μετά το περιστατικό της 15ης Σεπτεμβρίου, το οποίο οι αρχές χαρακτήρισαν ως πιθανή απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Οι αρχές λένε ότι ο Ρούθ δεν πυροβόλησε στο γήπεδο γκολφ, γεγονός που τους δυσκολεύει να του απαγγείλουν κατηγορίες για πιο σοβαρά εγκλήματα που σχετίζονται με απόπειρα δολοφονίας.

Κατηγορήθηκε για δύο ομοσπονδιακά εγκλήματα που σχετίζονται με όπλα ενώ τα νέα στοιχεία καθιστούν πολύ ισχυρότερο το επιχείρημα ότι η πρόθεση του Ρουθ ήταν να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο – και θα μπορούσε να επιτρέψει στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να τον κατηγορήσουν για περισσότερα εγκλήματα.

Ένας πολίτης, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, επικοινώνησε με τις Αρχές τις οποίες ενημέρωσε ότι ο Ρουθ του είχε δώσει ένα κουτί αρκετούς μήνες πριν. Ο εν λόγω πολίτης λέγεται ότι άνοιξε το κουτί αφού έμαθε για τη σύλληψη του Ρουθ και ότι μέσα σε αυτό βρήκε μια χειρόγραφη επιστολή.

«Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά απέτυχα. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα», λέγεται πως έγραφε ο Ρουθ στην επιστολή του.

Με πληροφορίες από Washington Post