Η Suzuki συνεχίζει να προσφέρει ένα από τα πιο ισχυρά μοντέρνα κλασικά μοντέλα με όνομα πολύ βαρύ και επιδόσεις superbike.

Το 2019 η Suzuki αποφάσισε να επαναφέρει στην γκάμα της μια μοτοσικλέτα με πάρα πολύ βαρύ όνομα. Το Katana που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1980 ήρθε πάλι στο προσκήνιο και σήμερα είναι ένα από τα πιο γοητευτικά modern classic που μπορεί να αποκτήσει κανείς.

Ο σχεδιασμός του μοντέλου βασίζεται στη μοτοσικλέτα των 80’s με τους μηχανικούς της Suzuki να έχουν προσέξει κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να μην βεβηλωθεί η μνήμη του Katana. Κάτω όμως από το κουστούμι κρύβεται μια σύγχρονη σπορ μοτοσικλέτα που χρησιμοποιεί πολλά στοιχεία από την GSX-S1000S.

Ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 999 κ.εκ. αποδίδει 152 ίππους και συνοδεύεται από υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα. Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο περιμετρικό, οι αναρτήσεις ρυθμιζόμενες και τα φρένα της Brembo με ακτινικές δαγκάνες και ABS.

Για το 2025 η Suzuki προσθέτει ακόμα δύο χρωματισμούς στο Katana που είναι το μπλε (Pearl Vigor Blue) και το ασημί (Metallic Mystic Silver). Ιδιαίτερα το ασημί θυμίζει έντονα μια έκδοση της μοτοσικλέτας πριν από 40 χρόνια με τις ζάντες βαμμένες στο χρώμα του χαλκού και ανοδιωμένα πιρούνια.

Το Suzuki Katana είναι φυσικά διαθέσιμο και στην Ελλάδα στην τιμή των 14.045 ευρώ. Θα συνεχίσει να διαγράφει την πορεία του τα επόμενα χρόνια καθώς η Suzuki ήδη έχει αναβαθμίσει τον κινητήρα για προδιαγραφές ρύπων Euro5+.