Έρευνα για ενδεχόμενη “απόπειρα δολοφονίας” κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως διεξάγει το FBI, σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach στη Φλόριντα, όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά μια φερόμενη “απόπειρα δολοφονίας” κατά του πρώην προέδρου Τραμπ για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Φλόριντα.

Λίγες ώρες  μετά το περιστατικό, το FBI, οι Μυστικές Υπηρεσίες και το γραφείο του τοπικού σερίφη παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας λεπτομέρειες για το συμβάν, το οποίο έλαβε χώρα δύο ακριβώς μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Πενσιλβάνια.

Το γήπεδο γκολφ είχε κλείσει μερικώς για τον Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να παίξει, και οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών βρίσκονταν μερικά μέτρα μπροστά του όταν παρατήρησαν ένα άτομο με πυροβόλο όπλο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το άτομο φάνηκε να σπρώχνει την κάννη του όπλου μέσα από τη γραμμή του φράχτη και τότε ένα μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ που βρισκόταν δύο τρύπες από το σημείο όπου ο πρόεδρος έπαιζε γκολφ πυροβόλησε εναντίον του υπόπτου, ο οποίος όπως μεταδίδει το CBS News, ήταν οπλισμένος με τουφέκι AK-47.

Όπως γνωστοποίησε ο τοπικός σερίφης κατά τη συνέντευξη Τύπου, ένας μάρτυρας είδε έναν άνδρα να βγαίνει τρέχοντας από θάμνους και να μπαίνει σε ένα μαύρο αυτοκίνητο Nissan. Στη συνέχεια οι αρχές σταμάτησαν το όχημα και συνέλαβαν τον άνδρα.

🚨 #BREAKING UPDATE: Here’s what we know so far about the sh**ting in Trump’s vicinity at the Trump International Golf Course in West Palm Beach, Florida
➡️ According to the Secret Service, they are “investigating a protective incident involving former President Donald Trump… https://t.co/9K2yQAdjf9 pic.twitter.com/7RJpEDdqKa— Nick Sortor (@nicksortor) September 15, 2024

Σύμφωνα με τον σερίφη, ένα τουφέκι τύπου AK-47 ανακτήθηκε από έναν θάμνο όπου εθεάθη ο ύποπτος, μαζί με μια διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro.