Οι αρχικές πληροφορίες της RealLife ότι ο εθνικός τελικός για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2025, επιβεβαιώθηκαν ως προς το γεγονός ότι ο τελικός θα είναι με ανοιχτή ψηφοφορία, θα έχει πολλά υποψήφια τραγούδια πολλών καλλιτεχνών και λόγω της μεγάλης συμμετοχής αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες βραδιές προκριματικών από την ΕΡΤ.

Σα να λέμε δηλαδή πως για τη Eurovision 2025 θα υπάρξουν αρκετές τηλεοπτικές auditions καλλιτεχνών και μάλιστα LIVE μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ!

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Η επιβεβαίωση ότι η επιλογή για την ελληνική εκπροσώπηση στον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision θα γίνει με ανοιχτό εθνικό τελικό, έπειτα από 22 ολόκληρα χρόνια, έγινε από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά της  CEO της ΕΡΤ, Κατερίνας Κασκανιώτη. Η ανακοίνωση έγινε επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης για τη σεζόν 2024 – 2025.

Χορηγός Επικοινωνίας

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του eurovisionfun.com την πρόθεσή τους να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό, έχουν εκφράσει τουλάχιστον 26 καλλιτέχνες. Αυτό από μόνο του, ακόμα και αν ο αριθμός αυτός θα είναι ο τελικός και δεν υπάρξουν άλλες υποψηφιότητες, καθιστά απαγορευτικό τον ένα και μοναδικό τελικό από την ΕΡΤ. Για να παρουσιαστούν 26 τραγούδια και να ψηφίσει το κοινό το ένα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, θα έπρεπε να γίνει μία βραδιά πολύωρου σόου και τραγουδιών, σαν ένας τελικός της Eurovision. Τα προκριματικά φαντάζουν ως μία επιλογή που θα έλυνε τα χέρια των ανθρώπων της ΕΡΤ.

Το άλλο πρόβλημα που προκύπτει, στις περιπτώσεις των τόσο ανοιχτών διαγωνισμών, είναι ότι οι καλλιτέχνες που θέλουν να πάρουν το χρίσμα δεν είναι όλοι φτασμένοι, ούτε με τόσο μεγάλη και επιτυχημένη πορεία στον χώρο της μουσικής. Κάποιοι από αυτούς είναι στο ξεκίνημά τους, κάποιοι είναι «προϊόντα» που δοκιμάζονται ακόμα από τις δισκογραφικές και χρειάζονται τη Eurovivion για μαζική προβολή, όχι τόσο για να διεκδικήσουν τη νίκη, αλλά για να καθιερωθούν στο χώρο.

Αυτό γίνεται ξεκάθαρο αν δει κάποιος αναλυτικά τη λίστα με τους καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν μέχρι στιγμής δηλώση την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στον ανοιχτό διαγωνισμό της ΕΡΤ. Κάποια από τα ονόματα αυτά θα μπορούσαν να βρίσκονται ακόμα σε ένα μουσικό talent show – ριάλιτι και να παλεύουν να διακριθούν, ξεκινώντας ουσιαστικά τώρα στον χώρο του τραγουδιού, ενώ άλλα αναγνωρίζονται μόνο στον στενό χώρο των social media, τύπου tik tok, στον οποίο κέρδισαν την ως τώρα  αναγνωσιμότητά τους. Φυσικά υπάρχουν και ονόματα με αρκετά χρόνια εμπειρίας από μουσική στην πλάτη τους, όμως και αυτά θα πρέπει να περάσουν μαζί με όλους τα ίδια προκριματικά.

Η λίστα των 26 ονομάτων που θα διεκδικήσει την πρωτιά στο τελικό της ΕΡΤ με στόχο τη Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετία είναι η παρακάτω:

Klavdia
Evangelia
Biased Beast
ZAF
Τάνια Μπρεάζου
Good Job Nicky
Ζωή Παπαδοπούλου
Ναυσικά
Μελίνα Μακρή
ShayaARIADNE
Steve onemanshow
Σωκράτης Χάρης
Αλέξανδρος Χούντας
Κάλλη Γεωργέλλη (Xannova Xan)
Kianna
Lou is
Άρτεμις Ματαφιά
Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου
Αντιγόνη
Jimmy Sion
Αριστέα Αλεξανδράκη
Άγγελος Αρχανιωτάκης
Αλεξάνδρα Σιετή
Dodona
Mikay