Το απόγευμα της 16ης Σεπτεμβρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο συνθέτης, Αλέξης Παπαδημητρίου. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση που έγινε στην επίσημη σελίδα του στο facebook. Η απώλεια του συνθέτη σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και σε όσους εκτιμούσαν το πολύπλευρο έργο του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ενώ επιθυμία της οικογένειας ήταν, αντί στεφάνων, να γίνει δωρεά στα παιδικά χωριά SOS.

H Μαριάννα Λάτση

Στο τελευταίο «αντίο» άνθρωποι του καλλιτεχνικού, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν. Ανάμεσά τους οι: Μαριάνα Λάτση, η Έλλη Στάη, Εύη Δρούτσα, ο Πασχάλης, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Κώστας Μαρτάκης και ο Ηλίας Ψινάκης.

Ο Πασχάλης και η Αλίκη Αρβανιτίδη

Ο Αλέξης Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1944. Είχε γράψει δεκάδες τραγούδια, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Δούκισσα, ο Γιάννης Πάριος, ο Φίλιππος Νικολάου, η Τζένη Βάνου, η Μαντώ, η Άντζελα Δημητρίου είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει τα κομμάτια του. Συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε συνθέσει τη μουσική σε τουλάχιστον 300 τραγούδια όπως το «Στο Άδειο Μου Πακέτο» και το «Τολμώ» της Μαρινέλλας.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και η Μαρία ΧατζηνάσιουΟ Αλέξης Παπαδημητρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία μουσική κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια του ήταν τα «Είσαι παντού και πουθενά», «Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος» κ.ά.Η Ελλη ΣτάηΗ Μαίρη ΑυγερινοπούλουO Αλέξης Παπαδημητρίου είχε γράψει τραγούδια για τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Αλέκα Κανελλίδου, Αντώνη Καλογιάννη, Φίλιππο Νικολάου, Γιάννη Πάριο, Θέμη Αδαμαντίδη κ.α.Η Εύη Δρούτσα και ο Ηλίας ΨινάκηςΟ Φίλιππος Νικολάου και η Ελένη ΡοδάΟ Κώστας ΜαρτάκηςΟ Βασίλης Δασκαλάκης