Η 5η γενιά του μεγάλου SUV της Hyundai θα βρεθεί στην μεγάλη Έκθεση Αυτοκινήτου της χώρας μας, πριν λανσαριστεί στην ελληνική αγορά.

Η επίσημη παρουσίασης της 5ης γενιάς του Santa Fe σηματοδότησε την αλλαγή σχεδιαστικής προσέγγισης και φιλοσοφίας για τη Hyundai, κάτι που έγινε αμέσως εμφανές με το φουτουριστικό αμάξωμα και με το premium ντιζάιν του εσωτερικού.

Εξωτερικά, το καινούργιο Hyundai Santa Fe είναι επιβλητικό, τόσο με τη μάσκα με το καμπυλωτό σχήμα που συνδυάζεται με ιδιαίτερης σχεδίασης προβολείς με την υπογραφή «H», οι οποίοι ενώνονται με μία LED μπάρα, όσο και με το πίσω μέρος όπου είναι εντελώς κάθετο και διαθέτει φωτιστικά σώματα όμοιας σχεδίασης με τα μπροστά.

Στην καμπίνα, αντιλαμβάνεσαι αμέσως τον προσανατολισμό του νέου Santa Fe, αφού οι χώροι είναι άπλετοι, πόσο μάλλον με τη στάνταρ 7θέσια διαμόρφωση.

Τόσο η δεύτερη, όσο και η τρίτη σειρά καθισμάτων αναδιπλώνονται, ώστε να μεγιστοποιήσουν τους χώρους φόρτωσης, αναδεικνύοντας το μεγάλο SUV της Hyundai ως ένα εκ των πιο ευρύχωρων της κατηγορίας.

Η ευρυχωρία συνδυάζεται με το στιλ και το premium ντιζάιν, με την υπογραφή «H» να κατέχει και στην καμπίνα καίρια θέση, αφού εντοπίζεται τόσο στο ταμπλό, όσο και στους αεραγωγούς του κλιματισμού.

Το premium εσωτερικό έρχεται παρέα με την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία της Hyundai, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το Panoramic Curved Display, διαθέτοντας δύο θέσεις ασύρματης φόρτισης smartphone.

Την ίδια ώρα, ο οδηγός έχει μπροστά του μία οθόνη 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και μία ίδιας διαμέτρου για το infotainment, με το σύνολο να δίνει συνδυαστικά με την υπόλοιπη καμπίνα μία αίσθηση πολυτέλειας.

Το δέρμα Nappa σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες από σύνθετο ξύλο ενισχύουν σημαντικά το σοφιστικέ στιλ, ενώ η υφή των υλικών αυτών προσδίδει στην premium αίσθηση που θέλει η Hyundai να έχει το Santa Fe.

Τέλος, η εκτεταμένη χρήση βιώσιμων υλικών γίνεται εμφανής από τις επενδύσεις σουέντ, ενώ η δεύτερη και η τρίτη σειρά καθισμάτων είναι από ανακυκλωμένο πλαστικό. Ταυτόχρονα, οι επενδύσεις και οι λεπτομέρειες στις ταπετσαρίες είναι από σύνθετο δέρμα.

Το καινούργιο Hyundai Santa Fe αναμένεται να διατεθεί στη χώρα μας μετά την AUTO ATHINA 2024 (5-13 Οκτωβρίου) με δύο κινητήρια σύνολα.

Το πρώτο θα είναι φουλ υβριδικό, έχοντας στην «καρδιά» του έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.600 κ.εκ., με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 230 ίππους.

Στη δεύτερη περίπτωση, θα έχουμε plug-in υβριδικό σύστημα, το οποίο και θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας χάρη στους 265 συνδυαστικούς ίππους που θα αποδίδει. Σε κάθε περίπτωση το κιβώτιο θα είναι αυτόματο 6 σχέσεων.

Περισσότερες ακόμα λεπτομέρειες για το νέο Hyundai Santa Fe θα γνωρίζουμε στο Metropolitan Expo σε πολύ λίγες ημέρες.