Υπάρχουν πολλά μεγάλα κτίρια στη Νέα Υόρκη, αλλά κανένα δεν είναι πιο μυστηριώδες- από τον ουρανοξύστη που βρίσκεται στην οδό Thomas Street 33.

Μέσα σε ένα… δάσος από γυαλιστερό γυαλί, το κτίριο των 29 ορόφων σίγουρα ξεχωρίζει, καθώς διακρίνεται ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ.

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό του ουρανοξύστη που δημιουργεί μυστήριο σε όποιον τον αντικρίζει είναι ότι δεν έχει παράθυρα.

Και είναι γι’ αυτόν τον λόγο που πολλοί έχουν αναρωτηθεί τι πραγματικά συμβαίνει εκεί μέσα, γιατί πώς να το ξέρεις χωρίς να μπορείς να δεις μέσα.

Λοιπόν, ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι έχει εργαστεί εκεί αποκάλυψε τι είδε όταν μπήκε μέσα.

Μιλώντας στην Daily Mail υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο άνδρας λέει ότι κλήθηκε, μαζί με τον γιο του, στις αρχές της δεκαετίας του 2000 να εργαστεί ως ατμοκατασκευαστής – κάτι που περιλαμβάνει κάποιον που εγκαθιστά καλωδιώσεις και σωλήνες μέσα σε ένα κτίριο.

Σύμφωνα με τον γιο, τους απαγορεύτηκε η είσοδος σε ορισμένα δωμάτια.

«Υπήρχαν δωμάτια στα οποία δεν μπορούσαμε να μπούμε. Μας είπαν συγκεκριμένα να μην μπούμε και δεν μπορούσαμε να ρωτήσουμε τι υπάρχει μέσα ή γιατί δεν μπορούμε να μπούμε», είπε.

Όπως ισχυρίστηκε  ο ίδιος, ο πατέρας του και η υπόλοιπη ομάδα αναγκάστηκαν τελικά να εγκαταστήσουν καλώδια γύρω από το δωμάτιο.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η ομάδα υποτίθεται ότι βρήκε εμπιστευτικά έγγραφα σε ένα ντουλάπι στο υπόγειο – και αυτό που το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα έγγραφα υποτίθεται ότι περιγράφουν λεπτομερώς τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση επίθεσης ραδιενέργειας.

Αν το ψάξετε περαιτέρω, θα διαπιστώσετε ότι η επίσημη χρήση του κτιρίου είναι ως τηλεφωνικός κόμβος και ήταν παλαιότερα γνωστό ως το κτίριο μεγάλων γραμμών της – οπότε ουσιαστικά ήταν απλώς ένα μέρος για να καλωδιώνονται τόνοι τηλεφωνικών γραμμών.

Σύμφωνα με ένα TikToker, το κτίριο «έχει αρκετό φυσικό αέριο, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα για έως και δύο εβδομάδες και υποτίθεται ότι είναι σε θέση να αντέξει πραγματικά μια πυρηνική έκρηξη… μέσα σε λογικά πλαίσια».

Ωστόσο, παρά τη γνώση αυτή, οι άνθρωποι έχουν καταλήξει στις δικές τους τρελές προβλέψεις σχετικά με τη χρήση του κτιρίου.

Μια θεωρία πρότεινε ότι το κτίριο είναι κάποιο είδος πυρηνικού καταφυγίου – το οποίο φαίνεται αρκετά τρελό συμπέρασμα ακόμη και για τους θεωρητικούς συνωμοσίας.

Ενώ μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα υποτιθέμενο παρατηρητήριο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), που ονομάζεται «Titanpointe» – με μια έρευνα του The Intercept να υποστηρίζει ότι τμήματα του κτιρίου ήταν αφιερωμένα στην παρακολούθηση.