Το συγκεκριμένο Civic Type R δεν έχει βαφτεί από οποιονδήποτε, αλλά από κάποιον που γνωρίζει πολύ καλά αυτά τα χρώματα.

Έχουμε δει ανά τα χρόνια διάφορους τρόπους με τους οποίους τιμάται ο θρυλικός Άιρτον Σένα. Ο οδηγός-έμβλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει συνδεθεί άρρηκτα με ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως τα χρώματα της Βραζιλίας στο κράνος του.

Τώρα, εμφανίστηκε στα social media ένα Honda Civic Type R στην ίδια ακριβώς απόχρωση, με πανομοιότυπες λεπτομέρειες, σαν εκείνες τις χαρακτηριστικές που υπήρχαν στο κράνος του Σένα.

Ωστόσο, τη βαφή δεν ανέλαβε όποιος κι όποιος, αλλά ο Άλαν Μόσκα, γιος του Σιντ Μόσκα και ιδιοκτήτης της Sid Special Paint, η οποία αναλάμβανε τη σχεδίαση και τον χρωματισμό στα κράνη του Σένα.

Μάλιστα, ο Σιντ ήταν συνεργάτης του Άιρτον μέχρι και την ημέρα του δυστυχήματός του στην Imola, ενώ παρέμεινε κοντά στην οικογένεια και το Instituto Senna μέχρι τον θάνατό του το 2011.

Ο Άλαν εργαζόταν μαζί με τον πατέρα του ακόμα και τότε, οπότε γνώριζε τον Βραζιλιάνο θρύλο. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει την κληρονομιά και την εταιρεία του Σιντ Μόσκα, παρουσιάζοντας πολύ όμορφα και μοναδικά πρότζεκτ, όπως αυτό το Honda Civic Type R.

Η Sid Special Paint δημοσιοποίησε δύο βίντεο στα social media, όπου εμφανίζεται ο Άλαν να περνάει τη χαρακτηριστική κίτρινη απόχρωση στο Honda και τις εμβληματικές λωρίδες με το χέρι.

Δυστυχώς, αυτό το Civic Type R δε θα μπει σε κάποια δημοπρασία, καθώς ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος το έκανε ειδική παραγγελία. Οπότε, εάν κάποιος θέλει το αυτοκίνητό του σε χρώματα Άιρτον Σένα, υπάρχει ο πλέον ειδικός Άλαν Μόσκα και η Sid Special Paint για αυτή τη δουλειά.