Με αλληλοκατηγορίες, πλήθος αιχμές και βαριά υπονοούμενα να εκτοξεύονται πανταχόθεν συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κι ενώ μαίνεται ο πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ «Κασσελίστας» και «φρουράς Τσίπρα». Στο παιχνίδι των εντυπώσεων, που παίζεται από χθες σε απευθείας μετάδοση στα κοινωνικά δίκτυα και στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, εναλλάσσονται καταιγιστικά σπόντες, ατυχείς δηλώσεις, αυτογκόλ και φίλια πυρά, καθώς βαθαίνει απότομα η κρίση εσωστρέφειας στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παράγοντας θέαμα και δυνατές συγκινήσεις σε κοινή θέα.
Δίνοντας τον τόνο, το ντόμινο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης προκάλεσε χθες η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα, όταν θέλοντας να σχολιάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε προχθεσινή δημοσκόπηση, αποκάλυψε στα κοινωνικά δίκτυα την.. αθέατη μέχρι τότε, εσωτερική πισίνα του σπιτιού της. Στη «βροχή» διαδικτυακών σχολίων και φίλιων πυρών που δέχτηκε έκτοτε, έγραψε: «και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία» έγραψε η Έλενα Ακρίτα προκαλώντας ταυτόχρονα χιονοστιβάδα σχολίων, αφού αποκάλεσε τον εκάστοτε … «γιο της πλύστρας», σύμβολο της εργατικής τάξης, ως επικίνδυνο λόγω… φτώχειας να υπηρετεί την πολιτική.
Κλείσιμο
Τα πρώτα σκάγια δεν άργησαν να φανούν, με τον πρώην Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέργιο Καλπάκη να σχολιάζει σε ανάρτησή του πως «πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα. Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».
Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες.

Αυτό μας…Posted by Stergios Kalpakis on Friday, September 20, 2024
Τη σκυτάλη έλαβε μετέπειτα ο Γιάννης Μπουλέκος, στέλεχος των «87» και της Κεντρικής Πολιτικής, τονίζοντας σε ανάρτησή του πως υπάρχουν «οι δυνάμεις της αστικής τάξης και της δεξιάς, όπως η Ακρίτα, ο Αντωνάρος, ο Σπηλιωτόπουλος, ο Κύρτσος, οι οποίοι εκπροσωπούν ξεκάθαρα την συντηρητική πλευρά της ιστορίας στηρίζουν φανατικά τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την παρουσία τους στην Αριστερά ως «πολιτικό και ιστορικό ατύχημα».
Με τις αντιδράσεις να πληθαίνουν, το επόμενο…επεισόδιο προκάλεσε με νέα ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα εκτοξεύοντας διαδικτυακές βολές κατά της αδελφής του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, αποφαινόμενη ότι «η Ζανέτ Τσίπρα – η κυρία που αποκαλεί «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη – μού επιτέθηκε με …περισσό ενθουσιασμό. Τη γνώρισα πέρσι στο Σύνταγμα όταν ήρθε και μου συστήθηκε: Είμαι η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, μου είπε». «Σκέψου όλη η διαδρομή σου σε αυτή τη ζωή να συνοψίζεται σε μία ιδιότητα: «Αδελφή Τσίπρα». Την κατανοώ», κατέληξε η Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να αποστείλει κατόπιν επιστολή της στον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, γνωστοποιώντας την πρόθεσή της να δηλώσει παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αντιλαμβανόμενη τον σάλο.
Η Ζανετ Τσίπρα – η κυρία που αποκαλεί «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη – μού επιτέθηκε με…Posted by Elena Akrita on Friday, September 20, 2024

Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν την Κεντρική Επιτροπή – Ο σάλος για τον «γιο της πλύστρας» και η πισίνα της Έλενας Ακρίτα – Το «Νίκο κούρασες» του Πολάκη στον Καρανίκα – Τι ισχύει για τα εμβάσματα στον Κώστα Ζαχαριάδη – Η αντίδραση του Πέτρου Παππά στις επιθέσεις

Content snippet: CookieBar