Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη (12/9), στις 8 το βράδυ στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 8 το βράδυ της Πέμπτης (12/09) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως θέμα την παραμονή ή όχι του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ύστερα από την πρόταση μομφής σε βάρος του, η οποία υπερψηφίστηκε.

Τη συνεδρίαση φέρεται να κάλεσε η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου. Εφόσον δεν μπορούν να φτάσουν όλοι στην Κουμουνδούρου, θα γίνει προσπάθεια να συνεδριάσουν διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Π.Γ του κόμματος δεν πρόκειται να παραστεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην συνεδρίαση στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2024 έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 20 παράγραφος 4 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκαλείται έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου Προέδρου.

(Αποτέλεσμα ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής όπως αναγνώστηκε από την Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής και έχει κατατεθεί και στα πρακτικά της συνεδρίασης:

Εγγεγραμμένοι: 294
Ψήφισαν: 286
Έγκυρα: 283
Άκυρα: 1
ΕΛΑΒΑΝ:
ΥΠΕΡ της Πρότασης άρσης εμπιστοσύνης (μομφή): 163 ψήφοι
ΚΑΤΑ της Πρότασης άρσης εμπιστοσύνης (μομφή): 120 ψήφοι
ΛΕΥΚΑ: 2

2. Στην ΔΕΘ το κόμμα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς.

3. Να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία εξουσιοδοτείται να φέρει εισήγηση, στην επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. η οποία θα συγκληθεί το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου 2024, σχετικά με τον οδικό χάρτη όπως επίσης αν θα υπάρξουν και άλλα θέματα προς συζήτηση στο έκτακτο συνέδριο.