Απολαύστε μια χορτοφαγική μπολονέζ με φασόλια, χωρίς κρέας. Πρόκειται για μια νόστιμη συνταγή, ιδανική για δείπνο. Αν σας έχει περισσέψει, μπορείτε να την διατηρήσετε στην κατάψυξη για ένα εύκολο γεύμα μια άλλη μέρα.

1 κονσέρβα (796 ml) ντομάτες σε κύβους
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών ή νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουτιά (425 ml) φασόλια ή μικρά λευκά φασόλια χωρίς αλάτι, ξεπλυμένα
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
450 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής αλέσεως
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Ανακατέψτε τις ντομάτες, το κρασί, τον ζωμό (ή το νερό), το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα ιταλικά βότανα, το αλάτι και το πιπέρι σε μια χύτρα 5-6 λίτρων.
Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 4 ώρες ή σε χαμηλή θερμοκρασία για 8 ώρες.
Προσθέστε τα φασόλια και την κρέμα στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος. Κρατήστε το ζεστό.
Εν τω μεταξύ, φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό.
Μαγειρέψτε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε.
Μοιράστε τα ζυμαρικά σε 8 μπολ. Σερβίρετε με τη σάλτσα, την παρμεζάνα και τον βασιλικό.