Αυτή η υγιεινή χορτοφαγική συνταγή για κις λορέν είναι απλή και εξαιρετικά νόστιμη. Είναι πλούσια σε ​​μανιτάρια και αλμυρό τυρί γκρουγιέρ. Απολαύστε την για πρωινό ή brunch ή σερβίρετέ την με μια ελαφριά σαλάτα για μεσημεριανό.

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
225 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
1,5 φλιτζάνι κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά σκόρδο σε λεπτές φέτες
140 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
6 μεγάλα αυγά
¼ φλιτζάνι γάλα πλήρες
¼ φλιτζάνι μισό-μισό (Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα και ½ φλιτζάνι γάλα σε ένα μικρό μπολ)
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά φρέσκα φύλλα θυμαριού, συν περισσότερα για γαρνίρισμα
¼ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι
1,5 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γκρουγιέρ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν, για περίπου 8 λεπτά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το σπανάκι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί, για 1-2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το μισό-μισό, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε το μείγμα μανιταριών και τυριού.
Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήνετε μέχρι να σφίξει και να ροδίσει, για περίπου 30 λεπτά.
Αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόψτε σε κομμάτια. Γαρνίρετε με θυμάρι και σερβίρετε.