Οίκος βελτίωσης από τη Γερμανία αντί για σπαγγέτι-γουέστερν μας χαρίζει ένα σπαγγέτι… racer.

Οι μετατροπές σε παλαιότερα μοντέλα της Ducati είναι κάτι πολύ κοινό. Αμέτρητα μοντέλα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και ξεχωρίζουν, ωστόσο κανένα δεν έχει βαπτιστεί με την εκπληκτικής επινόησης ονομασία Desmospagedici!

Ο Γερμανός μηχανικός Ρόμπιν Λούντβιχ έχει ανακατασκευάσει πολλές μοτοσικλέτες, κυρίως BMW. Αυτήν τη φορά όμως αποφάσισε να ασχοληθεί με μια Ducati 848 και να της δώσει την ονομασία Desmospagedici, εμπνευσμένος προφανώς από τα κλασικά Σπαγγέτι-Γουέστερν.

Η βάση που χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την πανέμορφη κατασκευή ήταν μια Ducati 848 του 2007. Η ιταλική superbike στην βασική της μορφή είχε δικύλινδρο κινητήρα απόδοσης 125 ίππων και ήταν ένα από τα καλύτερα… σχολεία για να μάθει κανείς να οδηγεί γρήγορα στην πίστα. Ο Λούντβικ το μοναδικό που άλλαξε στο κομμάτι του κινητήρα ήταν το σύστημα εξάτμισης και το σύστημα εισαγωγής του αέρα.

Και τα δύο σχεδιάστηκαν σε 3D εκτυπωτή, ενώ έπρεπε να αλλάξει ριζικά και το υποπλαίσιο. Η σέλα είναι από αλκαντάρα αυστηρά μονόσελη, ενώ όλο το κουστούμι cafe racer στυλ είναι από fiber glass. Τα κλιπόν στο τιμόνι κατέβηκαν λίγο πιο χαμηλά, ενώ η εμπρός ανάρτηση έμεινε η αυθεντική εκτός από τα φρένα που αναβαθμίστηκαν σε Brembo M4.

Η ανάρτηση πίσω είναι της Ohlins και εδράζεται στο αυθεντικό μονόμπρατσο ψαλίδι. Οι τροχοί είναι της Marchesini από αλουμίνιο και πολλά ανθρακονήματα έχουν βοηθήσει το βάρος να μειωθεί από τα 196 κιλά στα 180 κιλά.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το όνομα Desmospaggeti RP!