Η γερμανική εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες σε τρία άτομα τα οποία φέρονται ως οι εκβιαστές της οικογένειας Σουμάχερ.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο, όταν οι γερμανικές αρχές είχαν συλλάβει τρεις άνδρες, έπειτα από καταγγελία της οικογένειας του μεγάλου Γερμανού.

Σύμφωνα με την οικογένεια Σουμάχερ, ένας εξ αυτών είχε αποστείλει e-mail από μη ανιχνεύσιμη διεύθυνση, στο οποίο υπήρχαν δείγματα φωτογραφιών αλλά και video με τον Μίχαελ Σουμάχερ, κλινήρη μετά το ατύχημά του στην Μαριμπέλ. Στο e-mail οι φερόμενοι ως δράστες ζητούσαν το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ για να μην δημοσιοποιήσουν το υλικό.

Η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ απευθύνθηκε αμέσως στις αρχές. Εκείνες έδρασαν ταχύτατα και συνέλαβαν έπειτα από λίγες ημέρες τρεις άντρες. Τον Μάρκους Φ. από το Βούλφραθ καθώς και τους Γιλμάζ Τ. και Ντάνιελ Τ. από το Βούπερταλ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Μάρκους Φ. εργαζόταν για χρόνια ως υπάλληλος ασφαλείας στο σπίτι των Σουμάχερ έως και το 2021. Ήταν εκείνος -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ο οποίος συγκέντρωσε το ευαίσθητο υλικό, έχοντας πρόσβαση σε κάθε χώρο του σπιτιού των Σουμάχερ.

Ο πρώην υπάλληλος της οικογένειας Σουμάχερ ο οποίος φέρεται ότι συνέλλεξε και έπειτα πούλησε το ευαίσθητο υλικό με τον Μίχαελ Σουμάχερ.

Στη συνέχεια ο πρώην υπάλληλος της οικογένειας Σουμάχερ φέρεται να πούλησε το εν λόγω υλικό στον Γιλμάζ Τ. έναντι ενός πενταψήφιου ποσού. Ο δεύτερος εργαζόταν για χρόνια ως μπράβος σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης.

Ο Γιλμάζ Τ. ήταν εκείνος που εκβίασε εν τέλει την οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ για το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο γιος του, Ντάνιελ Τ. κατηγορείται ως συνεργός καθώς φέρεται να ήταν εκείνος που έφτιαξε την μη ανιχνεύσιμη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έστειλε το προαναφερθέν e-mail.

Ο Γιλμάζ Τ. φέρεται ότι έκανε τον εκβιασμό με τη βοήθεια του γιου του, Ντάνιελ.

Ο Ντάνιελ Τ. είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους έπειτα από κατάθεση εγγύησης 10.000 ευρώ. Άλλα τόσο εκείνος όσο και οι δύο άλλοι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες οι οποίες μπορεί να τους οδηγήσουν για αρκετά χρόνια στη φυλακή.

Ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως έπειτα από το ατύχημα με σκι που είχε τον Δεκέμβριο του 2013 στις Άλπεις. Η οικογένειά του έχει προσλάβει μία ειδική ομάδα ιατρών και νοσηλευτών η οποία τον φροντίζει επί εικοσιτετραώρου βάσεως στο σπίτι του στην Ελβετία.