Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ηγουμενίτσα, καθώς από αργά το απόγευμα άνοιξαν οι ουρανοί.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

Η βροχόπτωση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, κυρίως στο λιμάνι της πόλης, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο να έχει εκδώσει επείγουσα ανακοίνωση για τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

«Συνιστάται:

Σε επαγγελματίες αλιείς και ιδιοκτήτες σκαφών: Να αποφύγουν οποιαδήποτε θαλάσσια δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να εξασφαλίσουν ότι τα σκάφη τους είναι δεμένα και προστατευμένα.

Σε κατοίκους και επισκέπτες των παράκτιων περιοχών: Να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κοντά στην ακτή και να αποφεύγουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες.

Στις ναυτιλιακές και λιμενικές αρχές: Να ενημερώνουν τις υπηρεσίες και τους φορείς της περιοχής τους για την τρέχουσα κατάσταση και να διασφαλίσουν ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας είναι σε ισχύ» αναφέρει η ανακοίνωση του λιμεναρχείου.

H κακοκαιρία από το απόγευμα πλήττει τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα, με την ΑΤΕΝΑ να αναμένεται να προκαλέσει βροχές και καταιγίδες ως και το βράδυ της Τετάρτης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Νωρίτερα το απόγευμα, το 112 έστειλε ειδοποίηση για ακραία φαινόμενα, ζητώντας από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Το μήνυμα εστάλη σε Πάτρα, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Βόλο, Λάρισα και Μεγαλόπολη, μεταξύ άλλων.

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ως και το μεσημέρι στις 10/9. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα, ενώ ανάλογο μήνυμα πήραν και οι κάτοικοι της Κέρκυρας.

Από κεραυνό έπιασε φωτιά πυλώνας της ΔΕΗ στη Βόνιτσα και υπάρχει διακοπή ρεύματος.