Σήμερα, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης, του Σουφλίου, του Έβρου, του Βορείου Αιγαίου (Σαμοθράκη, Θάσο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο) και της Λήμνου. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε την αναβολή του αγιασμού εξαιτίας της της κακοκαιρίας.

Έτσι ο αγιασμός των σχολείων σε αυτές τις περιοχές αντί να πραγματοποιηθεί χτες, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση

«Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα αργότερα, δηλαδή την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, όπως και στη Λήμνο, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Έχοντας υπόψη το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την περιφέρεια ΑΜΘ, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποφασίζουμε για την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων κατά μια ημέρα, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι προγραμματισμένοι αγιασμοί μεταφέρονται για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024», αναφέρεται στην ανακοίνωση της περιφέρειας. Την ίδια ώρα με απόφαση της δημάρχου Λήμνου Ελεονώρας Γεώργα και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, «αναστέλλεται για σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των ειδικών σχολείων του δήμου Λήμνου, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα Οι τελετές αγιασμού θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12-09-2024, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες».

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας