Η VCARB ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του Ντάνιελ Ρικιάρντο από τις τάξεις της. Ο Λίαμ Λώσον θα είναι ο αντικαταστάτης του.

Ο Ρικιάρντο είχε επιστρέψει στην ομάδα από την οποία είχε ξεκινήσει την πορεία του στην F1 έπειτα από μια δύσκολη περίοδο στην McLaren.

Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα ήλπιζαν ότι η επιστροφή του θα σηματοδοτούσε και την αναγέννηση της καριέρας του. Δυστυχώς όμως οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Παρά το ότι ο Ρικιάρντο οδήγησε αξιοπρεπώς δεν έπεισε έναντι του Τσουνόντα.

Έτσι η ιταλική ομάδα προχωρεί σε αντικατάσταση του από το επόμενο GP. Η VCARB ανακοίνωσε τον Λιαμ Λωσον στην θέση του Ρικιάρντο.

Όσο για τον Ντάνιελ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τον ξαναδούμε να οδηγεί στο πρωτάθλημα της F1. Πράγμα το οποίο είναι μάλλον λυπηρό εάν αναλογιστούμε το δυναμικό που είχε δείξει κατά την περίοδο 2014-2018 στην Red Bull.

Έπειτα από το ντεμπούτο του στην F1 το 2011 με την HRT, ο Ρικιάρντο οδήγησε για την junior ομάδα της Red Bull, η οποία τότε λεγόταν Toro Rosso. Είχε αφήσει πολύ καλέ εντυπώσεις και το 2014, έπειτα από την αποχώρηση του συμπατριώτη του Μαρκ Γουέμπερ, πήρε την μεγάλη του ευκαιρία με την Red Bull.

Κατά την πρώτη του χρονιά στο Μίλτον Κινς κατόρθωσε να επισκιάσει τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπ Φέτελ. Για τα επόμενα 2 χρόνια θα ήταν ο πρώτος οδηγός της ομάδας. Ωστόσο από το 2017 είχε γίνει εμφανές ότι ο Φερστάπεν (ο οποίος είχε ενταχθεί στην Red Bull από τις αρχές του 2016) είχε μεγαλύτερο δυναμικό από εκείνον.

Παρά το ότι ο Ντάνιελ έκανε πολύ ανταγωνιστικές εμφανίσεις τόσο το 2017 όσο και το 2018, η ομάδα είχε ήδη αρχίσει να στρέφει την προσοχή της προς τον υπερταλαντούχο νεαρό Ολλανδό. Στα μέσα του 2018 ο Ντάνι αποφάσισε να πάει στην Renault για τα επόμενα δύο χρόνια εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην μέχρι τότε καριέρα του.

Ακόμη μεγαλύτερο ήταν το συμβόλαιο που έκανε με την McLaren για την περίοδο 2021-2023. Ωστόσο τα αποτελέσματά του ήταν απογοητευτικά. Κάπου εκεί η καριέρα του άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα και η McLaren τον αποδέσμευσε έναν χρόνο νωρίτερα.

Στα μέσα του 2023 επέστρεψε στην F1 με την VCARB αντικαθιστώντας τον Νικ ντε Βρις. Και πάλι, όμως, δεν έπεισε, δυστυχώς. Έτσι, φτάσαμε στην σημερινή ανακοίνωση της αποδέσμευσής του, με την οποία ουσιαστικά ολοκληρώνεται και η καριέρα του Αυστραλού στην F1.

Ο Ρικιάρντο αποχωρεί έχοντας κατακτήσει 8 νίκες, 3 poles ενώ έχει ανέβει 32 φορές στο podium. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ήταν η νίκη του στο Μονακό του 2018. Τότε είχε πάρει μία φανταστική pole το Σάββατο ενώ την Κυριακή οδήγησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα χωρίς την MGU-K, για να πάρει μία εκπληκτική νίκη.