Ένας «σασμός» που δεν επετεύχθη ποτέ φέρεται να είναι η αιτία της άγριας δολοφονικής επίθεσης κατά του 69χρονου κτηνοτρόφου στο Ρέθυμνο.

Αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία του χωριού Βιλανδρέδο, μετά την άγρια δολοφικη επίθεση σε βάρος ενός 69χρονου κτηνοτρόφου, τον οποίο αφού τον πυροβόλησαν 4 φορές στην συνέχεια του έκοψαν τη γλώσσα για να μην ακούγονται οι φωνές του.

Πιθανόν μάλιστα, οι ίδιοι δράστες να είναι πίσω από την επίθεση με καυστικό υγρό που έγινε πριν από κάποιο διάστημα κατά του 26χρονου γιου του, στην περιοχή Κουμπές.

Ρέθυμνο: Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο από τον βασανισμό του 69χρονου κτηνοτρόφου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό από τη συγκεκριμένη επίθεση, στο οποίο απεικονίζεται ένας εύσωμος άνδρας, με κάλτσα στο κεφάλι να πυροβολεί και να κόβει με ψαλίδι τη γλώσσα του άτυχου άνδρα.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Mega, οι Αρχές φαίνεται ότι συνδέουν την ένοπλη ενέδρα στον 69χρονο κτηνοτρόφο με ένα περιστατικό που έγινε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο 26χρονος γιος του είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα. Τότε η επίθεση στον γιο του 69χρονου είχε «χρεωθεί» σε έναν 40χρονο, ο οποίος φέρεται να «προσέλαβε» τους δύο δράστες για να επιτεθούν στον 26χρονο.

Μετά τις συλλήψεις τους τέθηκε το ζήτημα τη προφυλάκισης ή μη των κατηγορούμενων. Τότε, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Mega, υπήρξε μία προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η ρήξη και να γίνει ένας «σασμός». Έγινε δηλαδή μία προσπάθεια από την πλευρά των κατηγορούμενων να μην καταθέσει ποινική δίωξη ο πατέρας του 26χρονου, ωστόσο εκείνος φέρεται να ήταν ανένδοτος και έτσι προφυλακίστηκε ο 40χρονος.

Έτσι πιθανότερο σεναρίο είναι η επίθεση να είναι συνέχεια αυτού του αποτυχημένου σασμού.

Ρέθυμνο: Η στιγμή της επίθεσης με καυστικό υγρό τον περασμένο Ιούλιο στον γιο του κτηνοτρόφου

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τους δύο δράστες που επιτέθηκαν στον 26χρονο να φορούν κουκούλες και να βρίσκονται πάνω σε μηχανάκι πηγαίνοντας να στήσουν καρτέρι στον νεαρό και να του επιτεθούν με το επιβλαβές για υγρό.

«Δεν είμαι καλά ακόμα εγώ. Έχω βγει από το νοσοκομείο. Έχω πρόβλημα στο μάτι, δεν βλέπω κανονικά. Δύο άγνωστοι που ήταν επάνω σε ένα scooter, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τα κράνη που φορούσαν. Μόλις πάρκαρα για να πάω στην δουλειά ο ένας από αυτούς μου έριξε αγνώστου είδους καυστικό υγρό στο πρόσωπο και μου προκάλεσαν βλάβες», ανέφερε ο 26χρονος μιλώντας στην εκπομπή Live News.

Τι λέει συγχωριανός του 69χρονου που δέχθηκε επίθεση στο Ρέθυμνο

Όπως λέει: «Το χωριό είναι ανάστατο από αυτό το νέο περιστατικό. Ο Σήφης βρίσκεται στην εντατική με σφαίρα στη σπονδυλική στήλη. Του κόψανε τη γλώσσα. Εννοείται ότι είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσει βεντέτα. Και να ξέρετε, όλα αυτά ξεκινάνε από ένα λάθος. Για ασήμαντη αφορμή. Εάν αποδειχτεί, βεβαίως, ότι οι δράστες συνδέονται με το παλαιότερο περιστατικό, για το οποίο ήδη έχουν καταδικαστεί συγχωριανοί μας, οι οποίοι είχαν ρίξει καυστικό υγρό στον γιο του σημερινού θύματος… Υπάρχει μία διαφορά, αλλά δεν ξέρουμε εάν η επίθεση έγινε γι’ αυτήν τη διαφορά ή εάν πρόκειται για κάτι άλλο. Πάντως, και οι δύο οικογένειες που είχαν αυτή τη διαφορά καλές ήταν. Και δεν πειράζανε, και την οικονομική τους ευμάρεια είχαν, και νοικοκυραίοι είναι. Από μία βλακεία ξεκινάνε όλα», συμπληρώνει.

«Τους τελευταίους μήνες με προσέγγισε ένας συγχωριανός του θύματος και μου ζήτησε για 1.000 ευρώ, να βρω ένα ακόμα άτομο και να πετάξουμε καυστικό υγρό στο θύμα. Μου είπε ότι είχαν προσωπικές διαφορές», φέρονται να είπαν οι κατηγορούμενοι στις Αρχές.

Κάμερες επιχειρήσεις και σπίτια στο Ρέθυμνο, κατέγραψαν καρέ- καρέ τις κινήσεις των φυσικών αυτουργών της επίθεσης εκείνο το πρωί.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ έγινε και έλεγχος στα σπίτια τους.

Η εκπομπή του Live News επικοινώνησε και με την οικογένεια που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της επίθεση στον 26χρονος. Συγκεκριμένα, έχει συλληφθεί από τις Αρχές ένας 40χρονος, όπου ανέφερε στο MEGA:

«Δεν γνωρίζω κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς μου. Λένε ψέματα ότι εγώ τους πλήρωσα για να κάνουν αυτή την επίθεση. Με το θύμα δεν έχω καμία απολύτως διαφορά. Η αστική διαφορά αφορά τον πατέρα μου και μια θεία του θύματος. Να ξέρετε ότι όσες αποφάσεις έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα είναι υπέρ του πατέρα μου άρα, έχω κάθε λόγο να είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη.Η θεία του θύματος είναι αυτή που συνεχίζει την υπόθεση και έχει κάνει αγωγή στον πατέρα μου. Είναι αδιανόητο να έχω κάποιο είδους κίνητρο να φοβίσω ή να προκαλέσω σωματική βλάβη στον ανιψιό της, αφού έχουμε κερδίσει τα δικαστήρια. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτό».

Ρέθυμνο: Τι φέρεται να προκάλεσε την επίθεση εις βάρος του κτηνοτρόφου

Κίνητρο και των δύο δολοφονικών επιθέσεων που έγιναν εις βάρος του 69χρονου πατέρα και του 26χρονου γιου μέσα σε 36 μέρες, φέρεται να είναι διαφορές για μία μικρή έκταση γης.

Οι Αρχές συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις έρευνες για τη σύλληψη των δραστών και προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ για να εξακριβώσουν αν οι δύο υποθέσεις συνδέονται τελικά.

Ο 26χρονος έχει διαφύγει τον κίνδυνο μετά την επίθεση που δέχτηκε με το καυστικό υγρό σε μάτι και πρόσωπο, ενώ ο 69χρονος πατέρας του δίνει ακόμη μάχη για τη ζωή του στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου.