Πρίγκιπας Χάρι: Η «ανδρική κουβέντα» που είχε με τον Μπόρις Τζόνσον – Οι αποκαλύψεις στα απομνημονεύματα του πρώην πρωθυπουργού

Το νέο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Τζόνσον, με τίτλο “Unleashed”, θα κυκλοφορήσει σε συνέχειες στη Daily Mail από αύριο(27-09-24) Σάββατο, και εκτιμάται ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία.
Αποκαλύπτει ότι τον Ιανουάριο του 2020, μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη σαρωτική εκλογική του νίκη, αξιωματούχοι της Ντάουνινγκ Στριτ και του Παλατιού του Μπάκιγχαμ πίστευαν ότι θα μπορούσε να μεταπείσει τον Χάρι από την απόφασή του να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο και να αποχωρήσει από τα βασιλικά του καθήκοντα. Ο πρώην πρωθυπουργός γράφει ότι ήταν “μια γελοία επιχείρηση… όταν με έβαλαν να προσπαθήσω να πείσω τον Χάρι να μείνει. Κάτι σαν ανδρική εμψύχωση. Εντελώς απελπιστική.»

Η μυστική συνάντηση, η οποία υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς μεταξύ του Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και του Παλατιού, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο μιας επενδυτικής συνόδου κορυφής Ηνωμένου Βασιλείου-Αφρικής στο Docklands του Λονδίνου. Έγινε λίγες ώρες μετά τη συναισθηματική ομιλία του δούκα, στην οποία είπε ότι ο ίδιος και η Μέγκαν αποχωρούν με “μεγάλη θλίψη”, αλλά αισθάνονται ότι δεν έχουν “άλλη επιλογή” από το να απομακρυνθούν από τη βασιλική ζωή.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν για 20 λεπτά χωρίς βοηθούς. “Ήταν μια συζήτηση μεταξύ ανδρών, ήταν εντελώς μόνοι τους. Αλλά ο Χάρι δεν ήταν πρόθυμος να κάνει στροφή – ήταν πεισμωμένος σε εκείνο το σημείο.” “Ο Μπόρις κατάφερε να το Brexit, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει το Megxit.”

Την επόμενη ημέρα, ο Χάρι πέταξε για τον Καναδά για να επανενωθεί με τη Μέγκαν και τον γιο τους, Άρτσι. Η οικογένεια μετακόμισε αργότερα στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, όπου παραμένει μέχρι σήμερα, έχοντας εγκαταλείψει τη ζωή τους στο πλαίσιο της βασιλικής οικογένειας.

Η δημοσίευση των απομνημονευμάτων του πρώην πρωθυπουργού απειλεί να επισκιάσει το συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος που ξεκινά την Κυριακή στο Μπέρμιγχαμ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει την άποψη του κ. Τζόνσον για τις μηχανορραφίες των Συντηρητικών που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2022. Και ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του εκφέρει την ετυμηγορία του για τα πεπραγμένα των διαδόχων του, Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνάκ, και εκτιμά κατά πόσο η συντριπτική εκλογική ήττα των Συντηρητικών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Στο βιβλίο ο Τζόνσον υπόσχεςται να αποκαλύψει “τι πραγματικά σκέφτομαι για τον Ρίσι” και “πώς και γιατί έμαθα να κρατάω τον παλιό μου φίλο Μάικλ Γκόουβ σταθερά στον καθρέφτη”. Με το χαρακτηριστικό ύφος του, λέει επίσης ότι θα αποκαλύψει “ποιος ανώτερος πολιτικός μοιάζει με βόδι που του έχουν χώσει απροσδόκητα θερμόμετρο στον πρωκτό” και “πώς απέκτησα εμμονή με τα περίεργα διαμορφωμένα ρουθούνια ενός συγκεκριμένου πρωθυπουργού”.

Επίσης προβληματιζεται και για το δικό του πολιτικό μέλλον μετά την αποπομπή του από τους βουλευτές του και ένα εκδικητικό Εργατικό Κόμμα. Σε ένα βίντεο teaser χθες το βράδυ, έθεσε το βασανιστικό ερώτημα: “Θα επιστρέψω;»

Το βιβλίο, το οποίο καλύπτει τα χρόνια του στην πολιτική, θα περιγράφει λεπτομερώς την πορεία προς το δημοψήφισμα για το Brexit, την οργισμένη εκστρατεία και τις επιπτώσεις του μεγαλύτερου πολιτικού σεισμού της τελευταίας γενιάς.

Ο κ. Τζόνσον θα περιγράψει την αντίδρασή του στην απόφαση-σοκ του Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης – και πώς η μάχη του για να τον διαδεχθεί κατέρρευσε όταν προδόθηκε από τον συνάδελφό του για την ψήφο υπέρ της αποχώρησης κ. Γκόουβ.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα περιγράψει επίσης τις μάχες σε Κοινοβούλιο και δικαστήρια και με τους δικούς του βουλευτές, για να υλοποιήσει την ψήφο υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.