Αυτή η BMW S1000R SV είναι εμπνευσμένη από το πολυτελές SUV Range Rover Sport SV.

Η BMW M1000R ήταν η δεύτερη μοτοσικλέτα που φτιάχτηκε με τη συμμετοχή των BMW Motorrad και BMW M. Κάποιοι έσπευσαν εκείνη την περίοδο ότι αυτή είναι η πιο εξωτική naked που έχει φτιαχτεί ποτέ, αλλά λίγοι είχαν προβλέψει ότι θα έρθει μια ολλανδική εταιρεία να τους διαψεύσει.

Η GP Products από την Ολλανδία αποφάσισε να αποδείξει ότι ακόμα και μια απλή S1000R μπορεί να ξεπεράσει την M1000R τόσο σε τιμή όσο σε πολυτέλεια και εξοπλισμό. Οι άνθρωποι της GP Products ξεκίνησαν το project τους αγοράζοντας μια νορμάλ BMW S1000R.

Αφού η μοτοσικλέτα γδύθηκε εντελώς ξεκίνησε η τοποθέτηση εξωτικών εξαρτημάτων από όλες τις λίστες που aftermarket και εργοστασιακών εξαρτημάτων που υπήρχαν διαθέσιμα. Όλα τα πλαστικά αντικαταστάθηκαν με ανθρακονημάτινα από την M έκδοση και βάφτηκαν με ειδικό χρώμα στο χέρι που προέρχεται από το Range Rover Sport SV.

Τοποθετήθηκαν εξαρτήματα στις αναρτήσεις όπως ρυθμιστές της Buxur και έγινε αλλαγή στις βαλβίδες της πίσω ανάρτησης. Η θήκη της μπαταρίας είναι carbon, νέα και ρυθμιζόμενα είναι τα μαρσπιέ, ενώ εντυπωσιακοί είναι οι τροχοί της Rotobox από ανθρακονήματα.

Η εξάτμιση είναι της Akrapovic, έχουν επίσης προστεθεί ψύκτες από carbon στα φρένα και το υποπλαίσιο έχει βαφτεί σε φλούο κίτρινο για να ταιριάζει με το χρώμα στις δαγκάνες των φρένων του Range Rover.

Τα μηχανικά μέρη της μοτοσικλέτας δεν έχουν αλλάξει με την απόδοση να είναι στους 165 ίππους από τον 1.000άρι τετρακύλινδρο κινητήρα. Όσο για την τιμή της S1000R SV αυτή ξεφεύγει πολύ αφού με την αγορά της μοτοσικλέτας φτάνει τις 56.000 ευρώ!