Θέσεις και επιθέσεις σημάδεψαν το ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης (24/9) από το ERTnews.

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους, αναπτύσσοντας τις θέσεις τους για τις έξι θεματικές ενότητες που είχαν οριστεί, βρήκαν όμως την ευκαιρία και να επιτεθούν ο ένας στον άλλον για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. 
– “Πώς θα βάλεις δυο καρπούζια σε μια μασχάλη, δήμαρχος και Πρόεδρος”, ρώτησε τον Χάρη Δούκα ο Νίκος Ανδρουλάκης.
– “Βάζεις θέμα ενώ δεν είχες βάλει για τον Καμίνη”, απάντησε ο Χάρης Δούκας για να επανέλθει ο Ν. Ανδρουλάκης λέγοντας “είσαι λίγους μήνες δήμαρχος, δεν είσαι Μιτεράν, δεν είσαι ευτυχώς ούτε Ερντογάν, ο Καμίνης ήταν στο τέλος της θητείας του”, γεγονός που ο Χ. Δούκας χαρακτήρισε ως “απρέπειᔨ. 

Επιπλέον απάντησε και στον Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος τον ρώτησε πώς θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων ταυτόχρονα, λέγοντας πως “ήσουν πρόεδρος της ΚΟ και όταν ο Νίκος ήταν στις Βρυξέλλες και δεν τα έλεγες έτσι παθιασμένα”.Η Άννα Διαμαντοπούλου δέχτηκε τα πυρά του Παύλου Γερουλάνου για το ότι ήταν 12 χρόνια εκτός κόμματος κι απάντησε πως μέσω του ΔΙΚΤΥΟΥ και άλλων δράσεων ήταν σταθερά στο κόμμα. “Έμεινα στην παράταξη, ήμουν σε όλες τις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, είπα όχι στην κομματική ζωή για ένα διάστημα”, απάντησε χαρακτηριστικά.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου υπεραμύνθηκε της επιλογής της να θέσει θέμα υποψηφιότητας το βράδυ των Ευρωεκλογών – έβρεχε ψηφοφόρους και εμείς κρατούσαμε ομπρέλα, είπε- και σε ερώτηση για το τι θα κάνει την επόμενη μέρα των εκλογών, αν νικητής είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε πως έχει υπηρετήσει την παράταξή της και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή.

“Το ΠΑΣΟΚ πριν από λίγα χρόνια δεν μπορούσε να μοιράσει φυλλάδιο σε λαϊκή των Εξαρχείων, τώρα μας ακούει η κοινωνία. Διορθώνοντας λάθη και με πιο επιθετική επικοινωνιακή πολιτική μπορούμε να αναμετρηθούμε με τη ΝΔ”, απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου πώς θα πείσει 2 εκατ. ψηφοφόρους που πήγαν στην αποχή να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. 

Ο Μιχάλης Κατρίνης υπερασπίστηκε την επιλογή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος, λέγοντας πως “έχω ιδρώσει τη φανέλα του ΠΑΣΟΚ, με πίστη στις αρχές της παράταξης”, ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους “να ενωθούμε για να γίνει μια παράταξη που θα μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκης. 

Ο Παύλος Γερουλάνος επιτέθηκε ευθέως στον Νίκο Ανδρουλάκη κι ανέφερε πως “είδαμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να εξατμίζονται γιατί στις μεγάλες μάχες στη Βουλή ο κ. Ανδρουλάκης ήταν δι’ αντιπροσώπου”.

Δείτε τις θέσεις των υποψήφιων προέδρων στις θεματικές ενότητες:

Debate ΠΑΣΟΚ: Τέμπη και υποκλοπές στην ενότητα για κράτος και θεσμούς

Debate ΠΑΣΟΚ: Οι τοποθετήσεις για κλιματική κρίση και ενεργειακή μετάβαση

Debate ΠΑΣΟΚ: Ελληνοτουρκικά, Βόρεια Μακεδονία και ΕΕ στην τρίτη ενότητα

Debate ΠΑΣΟΚ: Τι είπαν οι υποψήφιοι για κοινωνικό κράτος, νέα γενιά και δημογραφικό

Debate ΠΑΣΟΚ: Αιχμές και αντιπαραθέσεις στην πρώτη ενότητα για Οικονομία και Ανάπτυξη