«Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Από την αριστοκρατική αντίληψη της συμμετοχής στην πολιτική; Από το ξέπλυμα στους γόνους των μεγάλων επιχειρηματικών και πολιτικών οικογενειών της Δεξιάς και όσα έχουν κάνει σε βάρος του δημόσιου χρήματος; Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτοί είναι οι υποστηρικτές του κύριου Κασσελάκη, αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας. Οι καλοί, τίμιοι, εργατικοί και επιτυχημένοι από τη μία. Οι κακοί, πονηροί, αργόσχολοι και αποτυχημένοι από την άλλη. Ό,τι έλεγε δηλαδή τόσα χρόνια το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, διότι δεν το άντεχε που οι «γιοί της πλύστρας» – σύμφωνα με τον όρο της κυρίας Ακρίτα – τόλμησαν να αμφισβητήσουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας. Τι ντροπή!».

Την παραίτησή της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Έλενα Ακρίτα, μετά τον σάλο που προκάλεσε ανάρτησή της στην οποία έκανε λόγο για «γιο της πλύστρας», όταν έγινε γνωστό ότι στην οικία της έχει εσωτερική πισίνα.

Η βουλευτής ενημέρωσε τον Νίκο Παππά για την πρόθεσή της να παραιτηθεί και με sms.

Η παραίτησή της ωστόσο δεν έγινε δεκτή από τον επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Νίκο Παππά. Από το περιβάλλον του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν ότι «οι εξηγήσεις της κρίθηκαν επαρκείς» και πως η δημόσια αναγνώριση και ανασκευή του λάθους αρκούν. Ως εκ τούτου η παραίτηση δεν έγινε δεκτή.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Ακρίτα θα μπορούσε να έχει υποβάλει παραίτηση στον Πρόεδρο της Βουλής, κάτι που ωστόσο δεν έγινε. Σύμφωνα με το άρθρο 60 παρ.2 του Συντάγματος ο βουλευτής παραιτείται εγγράφως στον ΠτΒ. Εφόσον συνέβαινε αυτό, η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα θα ήταν αμετάκλητη. Ωστόσο, αυτό θα οδηγούσε σε νέα συζήτηση για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά την ανάρτησή της στην οποία έκανε αναφορά σε «γιους πλύστρας» και «χορτασμένους», η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Έγραψε η Ελενα Ακρίτα:

«Παρά το γεγονός ότι ζήτησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος. Ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή. Ετσι προχωρώ στη ζωή. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτησή της χθες στο Facebook. Ανήρτησε φωτό από την τηλεόρασή της που έδειχνε τη δημοσκόπηση του Open στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πέμπτο κόμμα. Στο βάθος φαινόταν και η εσωτερική πισίνα του σπιτιού της, γεγονός που προκάλεσε κύμα σχολιασμού, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται και να γράφει σε σχόλιο:

«Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

Σήμερα, μετά το σάλο, επανήλθε ζητώντας συγγνώμη και γράφοντας τα εξής:

«Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβασαι» αποδίδεται εσφαλμενα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά.

Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει.

Ειλικρινά λυπάμαι.

Λινκ για το θέμα στα σχόλια

Εντιτ.

Εγώ ζητάω συγγνώμη ντόμπρα και σταράτα. Να δούμε πότε θα ζητήσουν συγγνώμη κάποιοι άλλοι».

Εντωμεταξύ νωρίτερα η Ελενα Ακρίτα είχε απαντήσει στην Ζανέτ Τσίπρα που είχε σχολιάσει στα social media την ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελενα Ακρίτα απαντώντας της, τής έγραψε:

«Η Ζανετ Τσίπρα – η κυρία που αποκαλεί «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη – μού επιτέθηκε με …περισσό ενθουσιασμό. Τη γνώρισα πέρσι στο Σύνταγμα όταν ήρθε και μου συστήθηκε:

Σκέψου όλη η διαδρομή σου σε αυτή τη ζωή να συνοψίζεται σε μία ιδιότητα: “Αδελφή Τσίπρα”. Την κατανοώ.

Εντιτ. Όταν παραιτήθηκα από την εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ γιατί υποστήριξα το δίκιο για το νοικιασμένο σπίτι του Τσιπρα, κόντρα στις άθλιες συκοφαντίες για αγορα εκατομμυρίων, ήμουν καλή, ναι;» .

Νωρίτερα η Ζανέτ Τσίπρα είχε σχολιάσει κάτω από μια επικριτική ανάρτηση του Στέργιου Καλπάκη για τον «γιο της πλύστρας» και όσα είχε γράψει η κυρία Ακρίτα.

«Επίσης η πισίνα ήταν δηλωμένη από το 1985 ως βόθρος (σηπτική δεξαμενή) για να ξέρουμε τι λέμε…. και όχι ως κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα). Γιατί θα μας τρελάνει στο τέλος…. ».

Στην επισήμανση κάποιου άλλου σχολιαστή ότι σε άλλη πισίνα αναφέρεται η Ελενα Ακρίτα η Ζανέτ Τσίπρα παραδέχθηκε ότι το κατάλαβε μετά. «Το κατάλαβα μετά… γιατί τη δική της λέει…», έγραψε.

Η ανάρτηση Καλπάκη: