Πρόωρος αποκλεισμός για τον Παναιτωλικό από το Κύπελλο, καθότι γνώρισε την ήττα με ανατροπή από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, με 2-1.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο μέρος ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Μαϊντέβατς, πηγαίνοντας με αυτό στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι αλλαγές του ΟΦΗ και τα δύο γκολ του Νους άλλαξαν άρδην το σκηνικό, με τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή, σε 2-1.

Οι Κρητικοί διαχειρίστηκαν το υπέρ τους σκορ, ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, στις όποιες στιγμές-προϋποθέσεις είχε -κυρίως στις καθυστερήσεις- και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας από τον θεσμό.

Ο Πετράκης ξεκίνησε τους Στεργιάκη, Σιέλη, Μλάντεν, Στάγιτς στα στόπερ. Μαυρία και Νικολάου στα μπακ, Κοντούρη και Λουίς στα χαφ. Τριπλέτα μπροστά οι Λαχούντ, Ρόα και Μαϊντέβατς, σε διάταξη 3-4-3.

Το πρώτο ημίχρονο Αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, με ένα σουτ του Κοντούρη στο 7′ να είναι η πρώτη τελική προσπάθεια του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή στο ξεκίνημα, κυκλοφορώντας την μπάλα κυρίως στο μισό τους και στο χώρο του κέντρου.

Ο ΟΦΗ «απάντησε» με σουτ του Ριέρα στο 16′, σε ετοιμότητα ο Στεργιάκης. Ο Παναιτωλικός στην πρώτη του καλή επίθεση άνοιξε το σκορ. Το μισό γκολ του Ρόα.

Ειδικότερα, ο Κολομβιανός μετά από κλέψιμο της μπάλας από τον Μαυρία, έγινε αποδέκτης της μπάλας. Με τεχνική ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο.

Την κατάλληλη στιγμή πάσαρε εξαιρετικά στον Μαϊντέβατς. Ο Σέρβος απέφυγε ιδανικά τον κίπερ του ΟΦΗ και πλάσαρε για το 0-1.

Το γκολ άλλαξε τα δεδομένα, με τον Παναιτωλικό να βγάζει σιγουριά στο γήπεδο. Επικίνδυνο γύρισμα του Μαυρία στο 29′ έδιωξε η άμυνα του ΟΦΗ. Στο 33′ από κόρνερ μία κεφαλιά του Μπρεσάν για τους γηπεδούχους πέρασε άουτ.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να ανεβάσει ρυθμό, δίχως ιδιαίτερη επιτυχία. Ένα σουτ του Σαλσέδο στο 40′ κατέληξε άουτ. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο μέρος τίποτα δεν άλλαξε, με προβάδισμα 0-1 στα αποδυτήρια ο Παναιτωλικός.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι Αγρινιώτες γύρισαν δίχως αλλαγή στο γήπεδο. Τριπλή στον αντίποδα ο ΟΦΗ, με τον Σενγκέλια να μπαίνει, αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.

Στο 46′ ο Νους, στην πρώτη του επαφή σούταρε εκτός στόχου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με σαφώς επιθετικότερο προσανατολισμό στο γήπεδο, επιχειρώντας να ασκήσουν πίεση. Στο 54′ ο Λαχούντ βγήκε ωραία στα αριστερά από μπαλιά του Νικολάου, επιχειρώντας γύρισμα. Ο Χριστογέωργος πρόλαβε προ της προβολής του Ρόα.

Στο 57′ ο Λουίς δοκίμασε σουτ από απόσταση, με τον κίπερ του ΟΦΗ να μπλοκάρει. Ο Μπάκιτς επιχείρησε τεχνικό σουτ ένα λεπτό μετά, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο του Στεργιάκη. Ο Λιάβας αντικατέστησε τον Κοντούρη, αναγκαστικά, ένα λεπτό αργότερα.

Στο 59′ ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Η σέντρα που έγινε στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού βρήκε τον Μπρεσάν. Αυτός με κεφαλιά τροφοδότησε τον Νους που αμαρκάριστος από το ένα μέτρο δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-1.

Ένα λεπτό αργότερα επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, κατέληξε σε κόρνερ, με παρέμβαση του Νικολάου. Στο 63′ ωραία σέντρα του Μαυρία βρήκε τον Λουίς, με το πλασέ του να σταματά ο Χριστογεώργος. Λίγο αργότερα ο Πέρες αντικατέστησε τον Λαχούντ.

Ο ΟΦΗ σκόραρε ξανά από στατικό στο 69′ με τον Χριστόπουλο, ωστόσο ορθά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν το μομέντουμ, με τον Παναιτωλικό να περιορίζεται στην άμυνα. Και το πλήρωσε στο 71′, με τον Νους να σκοράρει ξανά. Η σέντρα προς την περιοχή, ο Μλάντεν έχασε τον Αργεντινό, που με κεφαλιά έκανε την ανατροπή.

Η ομάδα του Πετράκη καλούνταν πλέον να βγει μπροστά και να ψάξει γκολ, στα λεπτά που απέμεναν. Ο τεχνικός του Παναιτωλικού στο 74′ πέρασε Μπουζούκη, Λομόνακο, Ντίαζ αντί των Λουίς, Ρόα, Μαϊντέβατς.

Φάουλ για τους Αγρινιώτες στο 78′ από τα αριστερά, με τον Λιάβα να εκτελεί απευθείας και τον Χριστογεώργο να διώχνει με γροθιές. Ο ΟΦΗ από εκεί και πέρα ξεκίνησε να «παίζει» και με το χρόνο, δεδομένης και της ανάγκης του Παναιτωλικού να δημιουργήσει για να βρει σκορ.

Ο Τίτορμος ανέβηκε στο γήπεδο, έφθανε μέχρι την περιοχή του ΟΦΗ, ωστόσο δεν μπορούσε να περάσει εύκολα μπάλα μέσα. Φάουλ που κέρδισε ο Λιάβας στο 86′, εκτέλεσε ο Μπουζούκης κι απομάκρυνε η άμυνα των Κρητικών. Η μεγάλη στιγμή για τον Παναιτωλικό ήρθε στο 87′. Ο Λιάβας κοντρόλαρε στην περιοχή, γύρισε στον Ντίαζ που έβαλε το πόδι του, με τον Χριστόπουλο να κόβει σε κόρνερ.

Επικίνδυνη σέντρα του Μαυρία για τον Λιάβα στις καθυστερήσεις κόπηκε τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα το «καθαρό» μυαλό έλειψε. Στο 95′ ο αρχηγός του Παναιτωλικού βρήκε τρομερά τον Μπουζούκη, με το τεχνικό σουτ του να καταλήγει κόρνερ. Ανέβηκε και ο Στεργιάκης για το… θαύμα, ο Μλάντεν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, κατέληξε ελάχιστα άουτ. 2-1 το τελικό σκορ.

-Κοντούρης. Ο μικρός δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τις ευκαιρίες του να πάνε χαμένες.

-Το γκολ του Μαϊντέβατς. Μαυρίας, Ρόα και ο Σέρβος φορ συνδυάστηκαν όπως έπρεπε. Το μισό γκολ ανήκει στον Κολομβιανό, καθώς απελευθερώθηκε εξαιρετικά στο κέντρο. Πανέμορφη εκτέλεση από τον Αντρίγια.

-Μιγκέλ Λουίς. Δείγματα έχει δώσει από το ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος ανεβαίνει διαρκώς. Θετικός και ο Μαυρίας και ο Λιάβας, όσο αγωνίστηκε.

-Δεν είχε ρυθμό το πρώτο μέρος. Λίγες οι καλές φάσεις εκατέρωθεν.

-Το δεύτερο ημίχρονο του Παναιτωλικού. Δέχθηκε δύο γκολ από σέντρες προς την περιοχή του Στεργιάκη, με τον Νους σκόρερ και στις δύο περιπτώσεις.

-Λαχούντ. Στα «ρηχά» όσο αγωνίστηκε, παρά μόνο ορισμένες καλές ενέργειες είχε να επιδείξει. Δείχνει ότι θέλει χρόνο προσαρμογής.

-Με τις αλλαγές του ΟΦΗ στην επανάληψη ιδίως στην πτέρυγα του Νικολάου ο Παναιτωλικός αντιμετώπισε προβλήματα. Η δε προσέγγιση του να διαφυλάξει η ομάδα με -ομολογουμένως- παθητικότητα το προβάδισμά της, κόστισε.

Ο Ρόα. Δημιούργησε το γκολ του Μαϊντέβατς, έδειξε στοιχεία τεχνικής και έκανε πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο.

Τσιάρας. Πολύ σχολαστικός στα πρώτα λεπτά, σφύριξε αρκετά φάουλ σε επαφές. Σωστός πειθαρχικός έλεγχος, απροβλημάτιστος στο πρώτο ημίχρονο. Ορθώς ακύρωσε το γκολ του Χριστόπουλου στην επανάληψη, μοίρασε αρκετές κίτρινες εκατέρωθεν. Γενικότερα είχε καλή παρουσία, με τους βοηθούς του όμως να χάνουν ορισμένες φάσεις.

Ήταν ένα ματς νοκ άουτ. Ο Πετράκης προχώρησε σε μεγάλο rotation αλλά η ομάδα μπήκε με προσήλωση στο γήπεδο. Μέτριο ποιοτικά το πρώτο μέρος, ωστόσο ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που βρήκε το γκολ. Με συνεργασία Ρόα-Μαϊντέβατς στο 18′ και τον Σέρβο να «σπάει το ρόδι». Το 0-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυναμικότερα στην επανάληψη. Οι αλλαγές του έδωσαν πνοή, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Νους λίγο πριν την ώρα αγώνα. Οι Κρητικοί συνέχισαν την πίεση, παρά ορισμένες στιγμές του Παναιτωλικού και ξανά με τον Αργεντινό βρήκαν γκολ, κάνοντας την ανατροπή. Από εκεί και πέρα το σύνολο του Πετράκη προσπάθησε να δημιουργήσει απειλές, ωστόσο στις περιπτώσεις που το έκανε, ιδίως στις καθυστερήσεις, δεν μπόρεσε να βρει το γκολ.