Επίθεση από χάκερ δέχθηκαν εκατοντάδες λογαριασμοί στο X σε όλη την υφήλιο, από την Αλάσκα ως τις Φιλιππίνες, ανάμεσά τους και αυτός της ελληνικής Πυροσβεστικής.

Λίγο μετά τις 21:00, στον λογαριασμό της Πυροσβεστικής στο X -πρώην Twitter- εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έγραφε ότι ο λογαριασμός χακαρίστηκε. Λίγο αργότερα η ανάρτηση από τον λογαριασμό της Πυροσβεστικής διεγράφη, αλλά ανέβηκε ξανά, μετά από μερικά λεπτά.

Αργότερα, ο λογαριασμός της Πυροσβεστικής εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Πυροσβεστικού Σώματος είναι χακαρισμένος»

«Αυτός ο λογαριασμός χακαρίστηκε. Σε καθένα από αυτούς δημοσιεύουμε μία διεύθυνση για να βγάλουμε κέρδος μαζί», γράφει το μήνυμα των χάκερ.

Το ίδιο μήνυμα εμφανίζεται σε εκατοντάδες λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα και τις Φιλιππίνες, στην Αυστραλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Θύματα έπεσαν μέσα ενημέρωσης, όπως ο ΣΚΑΙ, το People, αλλά και ποδοσφαιριστές, όπως ο Νεϊμάρ. Eπίσης, έχουν χακάρει πολιτικούς, όπως έναν βουλευτή της Ινδίας, λογαριασμούς της Κομισιόν, της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά και μουσικούς, όπως την τραγουδίστρια της μέταλ μπάντας Arch Enemy, Αλίσα Γουάιτ-Γκλουζ.

Επίσης, έχει χακαριστεί πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, το George Mason University, και ένας λογαριασμός του ΠΟΥ στην Ευρώπη, μεταξύ πολλών άλλων.

Δείτε, ενδεικτικά, μερικές αναρτήσεις από χακαρισμένους λογαριασμούς: