Πήλιο: «Μαϊμού» λογιστές εξαπατούν επιχειρηματίες – Ζητούν τραπεζικά στοιχεία για δήθεν αποζημίωση για τις καταστροφές του Daniel

Θύματα τηλεφωνικής απάτης έχουν πέσει επαγγελματίες στην περιοχή του Πηλίου, από επιτήδειους που παριστάνουν τους λογιστές τους, ζητώντας τα τραπεζικά τους στοιχεία δήθεν για την… τρίτη φάση αποζημιώσεων για τις καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η χρονική στιγμή μάλιστα που εμφανίστηκε η νέα απάτη δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς μόλις χθες Πέμπτη (19/9) ξεκίνησαν οι πληρωμές μέσω του mybusinesssupport στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, για τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες, αλλά και για τις πυρόπληκτες περιοχές του Έβρου.

Οι επιτήδειοι τηλεφωνούν σε επαγγελματίες του Πηλίου των οποίων τα ονόματα αναρτήθηκαν στους δικαιούχους του παραπάνω μέτρου στήριξης, που έχουν λάβει ποσό επιχορήγησης από 3.000 έως 300.000 ευρώ. Μάλιστα, φαίνεται πως οι δράστες έχουν κάνει την… έρευνά τους, καθώς γνωρίζουν και σε ποιο λογιστικό γραφείο είναι γραμμένο το κάθε υποψήφιο θύμα τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Μαγνησίας Ευαγγελία Διανελλάκη αναφέρει στο Thesstoday πως «ήδη είχαμε έναν συνάδελφο που έπεσε θύμα κι έχασε χρήματα από τον λογαριασμό του. Είναι μεγάλη καταστροφή για όσους περίμεναν επί μήνες να λάβουν το ποσό στήριξης και το έχασαν. Οι επιτήδειοι όχι μόνο βρίσκουν τα ονόματα των επαγγελματιών που συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους, αλλά γνωρίζουν και με ποιο λογιστικό γραφείο συνεργάζονται, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αναφέρουν το όνομά του. Πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή και οι επαγγελματίες να θυμούνται πως το λογιστικό τους γραφείο έχει ήδη τα στοιχεία τους, και δε θα τους έπαιρνε τηλέφωνο για να τους τα ζητήσει», σημειώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι επαγγελματίες που έγιναν στόχος, αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στο άτομο που τους κάλεσε. Αφού κάλεσαν οι ίδιοι τον λογιστή τους, έμαθαν πως επρόκειτο για απάτη.