Τι κι αν ο Τσέκο ανανέωσε μόλις φέτος το συμβόλαιό του με την Red Bull; Τα σενάρια πρόωρης αποχώρησής του από την ομάδα -αλλά και το σπορ γενικότερα- δεν παύουν.

Αυτή τη φορά είναι δημοσίευμα της γερμανικής Bild το οποία αναφέρει το σενάριο της αποχώρησης του Πέρεζ από την ενεργό δράση. Σύμφωνα με την Bild ο Τσέκο θα ανακοινώσει την απόφασή του παραμονές του εθνικού του αγώνα στο Μεξικό.

Μπορεί το σενάριο να μοιάζει… τραβηγμένο από τα μαλλιά. Βλέπετε η Bild ισχυρίζεται ότι στην ουσία η Red Bull θέλει να διώξει τον Πέρεζ αλλά θα του δώσει την ευκαιρία να το ανακοινώσει εκείνος ως δική του απόφαση. Κάπως έτσι, πάντα σύμφωνα με το γερμανικό έντυπο, ο Σέρχιο θα σώσει τα προσχήματα εντός των συνόρων.

Η αδυναμία του Πέρεζ να αποδώσει τα αναμενόμενα κατά τις δύο τελευταίες σεζόν είναι γνωστή. Γνωστή, όμως, είναι και η αξιοπιστία του εφόσον έχει στα χέρια του ένα «κανονικό» μονοθέσιο. Επίσης γνωστή είναι και η σημαντική χορηγία που φέρνει στην Red Bull από το Μεξικό.

Κατά συνέπεια θα ήταν ιδιαίτερα τολμηρή μία τέτοια απόφαση από τους ιθύνοντες της αυστριακής ομάδας. Οι προφανείς υποψήφιοι αντικαταστάτες του Τσέκο είναι -φυσικά- οι Τσουνόντα και Λώσον.

Σύμφωνα με την Bild εκείνος που θα επικρατήσει στην εσωτερική μονομαχία της VCARBF1 μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχει προτεραιότητα. Εντούτοις παραμένει αμφίβολο το κατά πόσον καλύτεροι του Τσέκο θα είναι οι δύο αυτοί οδηγοί. Ιδίως στον τομέα της υποστήριξης του Μαξ Φερστάπεν.