Σαρωτική ήταν η πρεμιέρα της Λεβερκούζεν στο νέο Champions League καθώς η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο διέλυσε με 4-0 τη Φέγενορντ στο «De Kuip» πετυχαίνοντας όλα της τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Δύο γκολ ο Βιρτς και δύο ασίστ ο Φρίμπονγκ για τους νταμπλούχους Γερμανίας που έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στους Ολλανδούς.

Η Λεβερκούζεν ήταν σαρωτική στο πρώτο μέρος και μόλις στο 5’ άνοιξε το σκορ όταν από κλέψιμο η μπάλα πήγε στον Βιρτς και εκείνος με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Ο Ζερούκι σκόραρε στο 9’ για τους γηπεδούχους, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και με τη συμπλήρωση μισής ώρας ήρθε και το 0-2. Ο Μπόνιφέις έκανε απίθανη ενέργεια έξω από την περιοχή, έσπασε στον Φρίμπονγκ ο οποίος έκανε το γύρισμα για το δεύτερο δοκάρι και ο Γκριμάλδο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παϊσάο και Ζερούκι είχαν δύο καλές στιγμές στη συνέχεια για τη Φέγενορντ, αλλά στο 36’ ο Βιρτς με πλασέ από σέντρα του Φρίμπονγκ έγραψε το 0-3. Πριν το φινάλε του πρώτου μέρους η Λεβερκούζεν βρήκε και τέταρτο γκολ όταν από εκτέλεση φάουλ, ο Ταμπσόμπα πήρε την κεφαλιά και ο Βελενρόιτερ έχασε την μπάλα από τα χέρια του για το 0-4 σε ένα εφιαλτικό 45λεπτο για τους Ολλανδούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λεβερκούζεν έριξε ρυθμό έχοντας «καθαρίσει» το ματς και στο 55’ ο Χραντέτσκι με ωραία επέμβαση κράτησε το μηδέν σε σουτ του Τίμπερ. Στο 73’ η Φέγενορντ βρήκε δίχτυα με τον Ουέντα, αλλά και πάλι το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα και η Λεβερκούζεν πήρε μία ξεκούραστη νίκη.

Φέγενορντ: Βελενρόιτερ, Λοτόμπα (61’ Χαντζ Μούσα), Τράουνερ (71’ Μίτσελ), Μπέλεν, Χάντσκο, Χουάνγκ Ινμπόμ, Ζερούκι (46’ Σμαλ), Τίμπερ, Μιλάμπο (74’ Ναντζέ), Παϊσάο (61’ Ουέντα), Χιμένες.

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Χινκαπιέ, Ταπσόμπα, Τα, Φριμπόνγκ, Γριμάλδο (80’ Μπελοσιάν), Άντριχ, Τζάκα (81’ Παλάσιος), Τεριέ (71’ Αντλί), Βιρτς (71’ Αλέις Γκαρσία), Μπονιφέις (62’ Σικ)