Στην άμεση εφαρμογή μέτρων κατά του φαινομένου της εισιτηριοδιαφυγής προχωρά από την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ο ΟΣΕΘ, επιτρέποντας την επιβίβαση μόνο από την μπροστινή πόρτα σε επιλεγμένες γραμμές του ΟΑΣΘ.

Από την πλεύρα του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, κ. Γιάννης Τόσκας ανέφερε πως:

«Είναι γνωστό ότι ο στόλος των αστικών λεωφορείων ανανεώνεται διαρκώς. Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα φέρει νέα, καταλυτική βελτίωση στις μετακινήσεις. Ο επιβάτης και ο πολίτης πλέον μπορεί να ανταποδώσει με τη στήριξη του το έργο των αστικών μετακινήσεων και να πληρώνει το εισιτήριο του, που είναι από τα οικονομικότερα στην Ευρώπη. Ο ΟΣΕΘ ως Αρχή Μεταφορών , θα καταγράψει τα δεδομένα και σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα αναλύσει τα στοιχεία, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για σειρά παρεμβάσεων.»

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕΘ τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή η είσοδος των επιβατών μόνο από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία είκοσι γραμμών, αστικής και περιαστικής ζώνης του ΟΑΣΘ και των ΚΤΕΛ, ενώ ο σχεδιασμός αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες λεωφορειακές γραμμές αν κριθεί απαραίτητο. Οι λεωφορειακές γραμμές που εντάσσονται πρώτες στον σχεδιασμό
είναι οι εξής:

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας

Πηγή:ertnews.gr