Το ορόσημο των 40 ετών φαίνεται πως υπήρξε καθοριστικό για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος έχει αλλάξει τρόπο ζωής καθώς και το προσωπικό του στιλ.

O διαβόητα λιτός μεγιστάνας της τεχνολογίας, ο οποίος έκλεισε τα 40 τον Μάιο, έχει αλλάξει στάση ζωής.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ζούκερμπεργκ εντοπίστηκε να φοράει ένα ρολόι χειρός De Bethune DB25 Starry Varius κατά τη διάρκεια μαγνητοσκόπησης ενός podcast στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με το Yahoo, το ρολόι του ιδρυτή του Facebook μπορεί να αξίζει πάνω από 95.000 δολάρια.

Η fancy αυτή αγορά φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από τους προγαμιαίους εορτασμούς του πλουσιότερου Ινδού, Ανάντ Αμπάνι, στους οποίους παραβρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του τον Μάρτιο, όπου είχε δείξει τον ενθουσιασμό του για το ρολόι του γαμπρού. Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social φαίνεται ο Ζούκερμπεργκ να θαυμάζει το ρολόι προτού πει: «Ξέρετε, ποτέ δεν ήθελα πραγματικά ένα ρολόι, αλλά, αφότου είδα αυτό, είπα “τα ρολόγια είναι ωραία”».

Από χλωμός με απλά T-shirts, ηλιοκαμένος με ρούχα διάσημων σχεδιαστών ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Δέκα χρόνια πριν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ -κατά την εμφάνισή του στο Κογκρέσο όπου έπρεπε να απολογηθεί για την πώληση δεδομένων και προσωπικών πληροφοριών εκατομμυρίων χρηστών του σε εταιρείες- έδειχνε χλωμός, αμήχανος, φορώντας ένα απλό μπλουζάκι και τζιν, ενώ οι περισσότερες φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν μόνο με τον ίδιο και την οικογένειά του.

Η νέα του εμφάνιση όμως απέχει πολύ από εκείνη πριν από 10 χρόνια: Επιλέγει πλέον ρούχα σχεδιαστών, έχει μακρύτερα μαλλιά και ελαφρύ μαύρισμα. Και, πέρα από όλα αυτά, ο μεγιστάνας της Meta έχει αρχίσει πρόσφατα να φοράει μοντέρνες αλυσίδες στοn λαιμό του.

Η νέα του εμφάνιση -που αποτελείται από ρούχα σχεδιαστών, μακρύτερα μαλλιά και ελαφρύ μαύρισμα- είναι σίγουρα μια αλλαγή σε σχέση με πριν.

Ενώ πάντα υιοθετούσε ένα πολύ απλό και casual στιλ, ο μεγιστάνας της Meta άρχισε πρόσφατα να φοράει μοντέρνες αλυσίδες γύρω από τον λαιμό του.

Έχει αρχίσει, επίσης, να σχεδιάζει μερικά από τα δικά του ρούχα μαζί με τον Αμερικανό σχεδιαστή μόδας Mike Amiri.

Κατά τη διάρκεια του podcasting «Acquired» αυτόν τον μήνα, ο Ζούκερμπεργκ φορούσε ένα από τα δικά του μπλουζάκια. «Άρχισα να συνεργάζομαι με κάποια άτομα για να σχεδιάζω μερικά από τα δικά μου ρούχα» εξήγησε. «Άρχισα κατά κάποιον τρόπο να δουλεύω πάνω σε αυτή τη σειρά από μπλουζάκια με μερικά από τα αγαπημένα μου κλασικά ρητά πάνω τους» συνέχισε.

Δείχνοντας το υπερμέγεθες μαύρο μπλουζάκι του, ο Ζούκερμπεργκ είπε στη συνέχεια: «Αυτό λοιπόν είναι το “Πάθε Μάθε” – μαθαίνω μέσα από τον πόνο».

Και, πέρα από τα δικά του ρούχα, ο επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος έχει αρχίσει επίσης να φοράει ρούχα επώνυμων σχεδιαστών.

Για παράδειγμα, τον Ιούνιο φόρεσε ένα μπλουζάκι Balmain αξίας 1.150 δολαρίων, ενώ έκανε διακοπές με τη σύζυγό του Τσαν και φίλους στην Ίμπιζα, με το σούπερ γιοτ του, το οποίο αξίζει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Οι θαυμαστές του παρατήρησαν επίσης πρόσφατα ότι ο «βασιλιάς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι σε καλύτερη φόρμα από ποτέ. Δουλεύει σκληρά στο γυμναστήριο και προπονείται με μαχητές MMA, κάτι που του έχει χαρίσει μια αρκετά μυώδη σωματική διάπλαση.