Σύμφωνα με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Λιβάνου, νέο κύμα εκρήξεων σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε διάφορα σημεία της χώρας και στη Βηρυτό.  Από πληροφορίες που συνέλεξε το πρακτορείο Reuters και αναμεταδίδονται από τον Guardian, οι εκρήξεις αφορούν συσκευές ασυρμάτων και walkie talkies.  Προφανώς οι σχεδιαστές των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στοχεύουν τώρα με έναν δεύτερο γύρο εκρήξεων και στις υπόλοιπες υποδομές ενδοσυνεννόησης και τηλεπικοινωνιών της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τα Μέσα Ενημέρωσης του Λιβάνου καθώς και από ισραηλινά μέσα όπως η Jerusalem Post και η Kan. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον εννέα νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde το νέο κύμα εκρήξεων σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, αφορά τις συσκευές ασύρματης επεικοινωίας που ανήκουν σε μέλη της Χεζμπολάχ. Οι ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρουν πως οι εκρήξεις αυτές σημειώθηκαν στη Σιδώνα, στο Μάαλμπεκ , στα ανατολικά της χώρας και στη Βηρυτό.

Κατά το πρακτορείο Reuters, εκρήξεις σημειώθηκαν και στα προάστια της Βηρυτού και μάλιστα μία από αυτές κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός θύματος από την χθεσινή επίθεση με τους βομβητές.

Νωρίς το απόγευμα οι ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στη Βηρυτό ανέφεραν πως κυκλοφορούν πολλές δεκάδες ασθενοφόρα σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις τελευταίες εκρήξεις , αναφέρουν πηγές ασφαλείας σύμφωνα με το Skynews.

Βίντεο και φωτογραφίες από τον νέο κύκλο εκρήξεων δημοσιεύονται τα τελευταία λεπτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιπλέον ασύρματοι μηχανισμοί εξερράγησαν μέσα σε τέσσερα αυτοκίνητα στην πόλη Aabbassiyeh, στην περιοχή της Τύρου, στον Νότιο Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο κύμα της επίθεσης την Τρίτη, σημειώθηκαν τουλάχιστον 12 θάνατοι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά και τουλάχιστον 2.800 τραυματισμοί. Μερικές εκατοντάδες από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με την γαλλική Le Monde και τον βρετανικό Guardian.

Εκρήξεις σε βομβητές αναφέρθηκαν και στη Συρία μεταξύ μελών της Χεζμπολάχ και ανεπιβεβαίωτες πηγές από τη Δαμασκό επέμεναν πως έχουν σημειωθεί και εκεί θάνατοι ατόμων που έφεραν βομβητές.