Μεγάλο προβληματισμό προξενούν τα φαινόμενα εκδικητικής πορνογραφίας, με περίπτωση που καταγράφεται στο Μεσολόγγι, με πρωταγωνιστές ανηλίκους να γίνεται γνωστή, αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε τρεις ανηλίκους, 13, 14 και έναν 15 ετών, όπως επίσης και στους γονείς τους, έπειτα από καταγγελία.

Σύμφωνα με αυτή, οι τρεις νεαροί φέρονται να είχαν επεξεργαστεί φωτογραφία 16χρονης, εμφανίζοντάς την γυμνή.

Αντιλαμβανόμενη η 16χρονη τι είχε συμβεί, ενημέρωσε τους γονείς της και απευθύνθηκαν στις Αρχές, υποβάλλοντας καταγγελία.

Διαπιστώθηκε ότι η φωτογραφία διακινούνταν σε συνομιλία που συμμετείχαν οι τρεις νεαροί. Ελέγχεται το αν είχαν «ανεβάσει» την φωτογραφία στο διαδίκτυο και οι έρευνες συνεχίζονται.

Έρευνα πραγματοποιήθηκε και στα σπίτια των τριών ανηλίκων.

Τα κινητά τους τηλέφωνα κατασχέθηκαν και σχηματίστηκε  δικογραφία σε βάρος τους για εκδικητική πορνογραφία, πορνογραφία ανηλίκων και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφότου οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας στην παράλληλη έδρα Μεσολογγίου ενώ έχει οριστεί ρητή δικάσιμος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι στο Μεσολόγγι κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εκδικητική πορνογραφία

Συνελήφθησαν και οι γονείς των ανηλίκων για την παραμέληση της εποπτείας τους

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15, 14 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για προσβολή γενετησίας ευπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία.

Παράλληλα, συνελήφθησαν οι γονείς των τριών ανηλίκων για την παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία γονέα ανήλικης μαθήτριας, οι τρεις κατηγορούμενοι τροποποίησαν εικόνα της ανήλικης, και την απεικόνισαν κατά τρόπο, που προσβάλει την γενετήσια ευπρέπεια της, ενώ στη συνέχεια διένειμαν την εικόνα μεταξύ τους.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους τρεις ανήλικους βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα αποσταλούν στο Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω έρευνα.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας / Παράλληλη έδρα Μεσολογγίου».