Να γιατί δεν βλέπουμε πια συχνά πατίνια πλέον στη Θεσσαλονίκη… γιατί ήταν όλα στη θάλασσα.

Είναι να απορεί κανείς με το πόσα πολλά ποδήλατα και πατίνια εντοπίστηκαν από τους εθελοντές δύτες βυθισμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του Υποθαλάσσιου καθαρισμού που έγινε χθες (10/9). Τα περισσότερα πατίνια φαίνεται ότι ανήκουν σε γνωστή εταιρεία ενοικίασης πατινιών που έγινε πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Το πως κατέληξαν στο βυθό του λιμανιού και είναι ένα θέμα που αξίζει να αναλογιστούμε. Μαζί με τα πατίνια, τις ρόδες, τις μπαταρίες οχημάτων και σκαφών  ανασύρθηκαν και πάρα πολλά ποδήλατα. Φαίνεται ότι για κάποιους είναι μάλλον κάπως αστείο το να πετούν ενοικιαζόμενα πατίνια και ποδήλατα στη θάλασσα. Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι η έλλειψη παιδείας και καλλιέργειας υπεύθυνης συνειδήσεως είναι εμφανής και έχει έντονο κοινωνικό αντίκτυπο. Για αυτό πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας πρώτα απ’ όλα αξίες και ιδανικά και την ανάγκη να αγαπάμε το περιβάλλον που ζούμε περισσότερο.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Και φυσικά οι δύτες έδωσαν άλλο χρώμα με τα χαμόγελα τους και την θετική τους διάθεση στον υποθαλάσσιο καθαρισμό. Στη διάρκεια λοιπόν, περισυλλογής ενός πατινιού, ένας δύτης βγάζει από το βυθό ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ακόντιο και τότε ένας εκ των δυτών που τραβούσε βίντεο λέει την επική ατάκα “Να και το ακόντιο του Μέγα Αλέξανδρου”! Ήταν μια πολύ αστεία στιγμή και ευχαριστούμε τους δύτες που μας επέτρεψαν να αναρτήσουμε το εν λόγω βίντεο.

Χορηγός Επικοινωνίας

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους αυτούς του εθελοντές για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν!

Πηγή: bellastories.gr