Θρίλερ επικρατεί με την τύχη του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Αλί Καράκι, καθώς ΜΜΕ αναφέρουν πως είναι νεκρός, κάτι που διαψεύδει η οργάνωση.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, με στόχο τον Αλί Καράκι.

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός διοικητής της Αλί Καράκι «είναι καλά» και «βρίσκεται σε ασφαλές μέρος», ωστόσο ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν πως είναι νεκρός.

Αργότερα αναφορές από ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας έδιναν μια διαφορετική εικόνα, με τον Καράκι να είναι τραυματίας.

Τουλάχιστον 356 άνθρωποι σκοτώθηκαν -ανάμεσά τους 24 παιδιά και 42 γυναίκες- από τις σημερινές ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο, αναφέρει νεότερος απολογισμός του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας. Άλλοι 1.246 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Δευτέρα είναι η φονικότερη μέρα στον Λίβανο από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ο Νετανιάχου καλεί τους Λιβανέζους να φύγουν από τις «επικίνδυνες ζώνες»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνέστησε στους Λιβανέζους πολίτες «να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες», τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν στόχους της οργάνωσης Χεζμπολάχ στο νότιο και ανατολικό Λίβανο.

«Σας παρακαλώ, απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο τώρα. Όταν τελειώσει η επιχείρησή μας, θα μπορέσετε να επιστρέψετε με ασφάλεια στα σπίτια σας» είπε στα αγγλικά, σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε αφού ανακοινώθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε «περίπου 800 στόχους» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Ο πόλεμος του Ισραήλ δεν είναι με εσάς, είναι με τη Χεζμπολάχ. Για πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ σας χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες. Τοποθέτησε ρουκέτες στο καθιστικό σας και πυραύλους στο γκαράζ σας. Αυτές οι ρουκέτες και οι πύραυλοι στοχεύουν απευθείας τις πόλεις μας, τους πολίτες μας. Για να προστατεύσουμε τον λαό μας απέναντι στα πλήγματα της Χεζμπολάχ πρέπει να βγάλουμε από τη μέση αυτά τα όπλα», είπε ο Νετανιάχου.

«Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας και τις ζωές των αγαπημένων σας. Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τον Λίβανο», πρόσθεσε.

Λίβανος: Δείτε φωτογραφίες με κατοίκους της Βηρυτού να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε περίπου 800 στόχους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι έπληξαν σήμερα περίπου 800 στόχους που συνδέονται με το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Μπεκάα (ανατολικά).

«Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν κτίρια στα οποία η Χεζμπολάχ έκρυβε πυραύλους, εκτοξευτές, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και άλλες τρομοκρατικές υποδομές», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.