Σε τουλάχιστον 274 ανέρχονται οι νεκροί και σε 727 οι τραυματίες στον Λίβανο από τις σημερινές ισραηλινές επιδρομές. Ανάμεσα στους νεκρούς και δεκάδες γυναικόπαιδα.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 21 παιδιά, 39 γυναίκες και δύο υγειονομικοί.

Προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου έκανε λόγο για τουλάχιστον 182 νεκρούς από τα σημερινά πλήγματα του Ισραήλ.

Ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε ότι ο Λίβανος μπορεί να μετατραπεί σε μία «άλλη Λωρίδα της Γάζας»

Εκατοντάδες κόσμου εγκαταλείπει τον νότιο Λίβανο προς άλλες περιοχές προκειμένου να βρει ασφαλές καταφύγιο.

Η κατάσταση είναι δραματική με τις υποστελεχωμένες από την οικονομική κρίση, υπηρεσίες του Λιβάνου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες

Χιλιάδες εκκενώνουν τον νότιο Λίβανο

Σχολεία προετοιμάζονται να υποδεχτούν τους εσωτερικούς πρόσφυγες.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου ζήτησε από τα νοσοκομεία στον νότο και τα ανατολικά της χώρας να αναστείλουν μη επείγουσες επεμβάσεις για να υποδεχτούν τους τραυματίες.

⭕️ قصف عنيف بين الأحياء في جنوب لبنان pic.twitter.com/t6npcF0EXy— مجلة الجرس 🔔 (@AlJarasMagazine) September 23, 2024

Οι δορυφόροι της NASA κατέγραψαν τις τοποθεσίες των πυρκαγιών που ξέσπασαν στο Λίβανο μετά το κύμα επιδρομών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα.

Από το υλικό, το οποίο ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να δείτε την κατανομή των επιθέσεων από τον νότιο Λίβανο μέχρι την πόλη της Σιδώνας.

Πηγή: NASA

Η ένταση των πυρκαγιών μπορεί να υποδηλώνει την έκρηξη μεγάλων αποθεμάτων πυρομαχικών.

Το υλικό δείχνει επίσης πυρκαγιές που ξέσπασαν σε ισραηλινό έδαφος, βορειοδυτικά της Θάλασσας της Γαλιλαίας

Για «σχέδιο καταστροφής» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατήγγειλε ότι το Ισραήλ έχει καταρτίσει ένα «σχέδιο καταστροφής» της χώρας, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής σήμερα έχει πλήξει περισσότερες από 300 θέσεις της Χεζμπολάχ.

«Η συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον του Λιβάνου είναι ένας πόλεμος εξόντωσης από κάθε άποψη, ένα σχέδιο καταστροφής με στόχο την εξάλειψη των λιβανέζικων χωρών και πόλεων», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Μικάτι.

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός ζήτησε εξάλλου από «τον ΟΗΕ και τη Γενική Συνέλευση καθώς και από τις χώρες με επιρροή (…) να αποτρέψουν την επίθεση».

Ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε ότι ο Λίβανος μπορεί να μετατραπεί σε μία «άλλη Λωρίδα της Γάζας» και ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις.