Home / Showbiz / Κώστας Πρέκας: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν δυστυχισμένη, ζούσε μια τραγωδία»
Κώστας Πρέκας: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν δυστυχισμένη, ζούσε μια τραγωδία»
Σάββατο, 21.9.2024, 08:52
Zappit@ZAPPIT_

“Συνέβησαν πολλά τότε με τον Δημήτρη, τα γνωρίζαμε όλοι οι ηθοποιοί εκείνης της εποχής” ομολογεί ο Κώστας Πρέκας.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Κώστας Πρέκας στην εφημερίδα Espresso Σαββατοκύριακο και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο έμπειρος πρωταγωνιστής μίλησε για τη γνωριμία και την συνεργασία που είχε στο παρελθόν με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η Αλίκη ήταν δυστυχισμένο πρόσωπο;

Η Αλίκη ήταν δυστυχισμένη γιατί θέλησε να παρουσιάσει μια γυναίκα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ. Είχε φτιάξει μέσα της ένα μοντέλο ιδανικής γυναίκας που δεν κατάφερε να τη φράσει. Και προχωρώντας σκαλί σκαλί προσπάθησε να γίνει κάτι το απλησίαστο. Ίσως μια Ελληνίδα Γκρέτα Γκάρμπο, μια Μέριλιν Μονρόε. Και αυτά που διαβάζω για «φίλες» και «φίλους» είναι ένα μεγάλο ψέμα. Η Αλίκη ζούσε μια τραγωδία.

Είναι το πλέον μυθικό πρόσωπο του ελληνικού πολιτισμού. Η Αλίκη είχε τεράστιο ταλέντο αλλά δεν της δόθηκε η ευκαιρία. Η Αλίκη δεν ήταν ευτυχισμένη και συνέβησαν πολλά τότε με τον Δημήτρη. Τα γνωρίζαμε όλοι οι ηθοποιοί εκείνης της εποχής. Άλλωστε, η Αλίκη κρατούσε στην επιφάνεια τον Δημήτρη γιατί εκείνη ήταν η εθνική σταρ. Η Αλίκη ακόμα και σήμερα κρατάει όρθιο τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, ακόμα και το ελληνικό θέατρο. Δεν θα ξαναπεράσει τέτοιο αστέρι.

Μήπως έπαιξε το παιχνίδι του κοινού;

Ακριβώς αυτό. Έπαιζε αυτά που ήθελε το κοινό.

Πηγή εικόνας: NDP Photo