Η Janus Halcyon 450 εύκολα θα σε πείσει ότι δημιουργήθηκε το 1920, αλλά κάθε άλλο παρά προπολεμική είναι.

Η πιο συνηθισμένη διαδικασία ανακατασκευής μιας μοτοσικλέτας είναι να πάρεις ένα παλιό μοντέλο και πάνω του να χτίσεις ξανά τη μοτοσικλέτα που κάποτε μεσουρανούσε στους δρόμους. Αυτή η τακτική δεν εφαρμόστηκε από την Janus Motorcycles καθώς οι Αμερικανοί επέλεξαν να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση.

Οι άνθρωποι της Janus Motorcycles κατασκευάζουν μοτοσικλέτες με σύγχρονα υλικά, αλλά με αισθητική και τεχνικές λύσεις από τις προπολεμικές μοτοσικλέτες. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Halcyon 450, μια μοτοσικλέτα που όταν την κοιτάζεις θα έβαζες στοίχημα ότι είναι της δεκαετίας του 1920, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τα κομμάτια της μοτοσικλέτας πλην του κινητήρα είναι χειροποίητα. Το εκπληκτικό ρεζερβουάρ, τα φτερά, η δερμάτινη σέλα, οι βαλίτσες, το πλαίσιο, τα όργανα, το τιμόνι ακόμα και η βαφή των φλας και των ανακλαστικών έχουν γίνει στο χέρι από τους μηχανικούς της Janus κάτι που δείχνει τη μοναδικότητα της κατασκευής.

Ο κινητήρας είναι από τα λίγα στοιχεία που είναι δανεισμένα. Το μονοκύλινδρο σύνολο προέρχεται από ένα Honda XR400 με απόδοση 30 ίππους. Στις αναρτήσεις έχει επιλεγεί μια προπολεμική λύση για να ταιριάζει με το στυλ της μοτοσικλέτας. Το μπροστινό είναι τύπου Earls που πρωτοεμφανίστηκε στις BMW R69S και το πίσω αμορτισέρ είναι τοποθετημένο στη σέλα τύπου Funky.

Η εντυπωσιακή μοτοσικλέτα της Janus Motorcycles κοστίζει στην Αμερική 15.000 δολάρια (13.750 ευρώ) και είναι διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας με ένα ατελείωτο αριθμό χρωματικών συνδυασμών.