Κατάρρευση κτιρίου στην Ιταλία: Νεκρά ανασύρθηκαν δύο αδελφάκια τεσσάρων και έξι ετών

Ο μέχρι τώρα απολογισμός της κατάρρευσης διώροφου κτιρίου στο Σαβιάνο, έξω από την Νάπολη της Ιταλίας, είναι δύο διασωθέντες και δύο νεκροί, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού δύο ακόμη ανθρώπων.

Ζωντανοί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ο πατέρας της οικογένειας που ζούσε στον πρώτο όροφο του κτηρίου και ένα από τα παιδιά του, δυο ετών.

Πριν από λίγο, οι πυροσβέστες εντόπισαν και ανέσυραν νεκρά τα δύο αδελφάκια του, έξι και τεσσάρων ετών, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την διάσωση της μητέρας τους και της ηλικιωμένης γυναίκας που ζούσε στον δεύτερο όροφο, όπου φέρεται να σημειώθηκε η διαρροή φυσικού αερίου που προκάλεσε την κατάρρευση.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Ansa η έκρηξη φαίνεται ότι ξεκίνησε από τον δεύτερο όροφο στο διαμέρισμα ενός ηλικιωμένου ατόμου.

Στον πρώτο όροφο ζούσε πενταμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι με τρία παιδιά, που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια. Πυροσβέστες, αστυνομικοί και ειδικοί διασώστες επιχειρούν αυτή την ώρα να απεγκλωβίσουν τους επιζώντες.

++ Crollo palazzina: padre e figlio estratti vivi, morta bimba + Sotto le macerie ci sarebbero ancora 3 persone (ANSA) – Il padre e uno dei tre figli della famiglia che viveva nella palazzina crollata a Saviano sono stati estratti vivi dalle macerie dai vigili del fuoco. pic.twitter.com/LwG0HwLA8T
— Francesco Borrelli (@NotizieFrance) September 22, 2024