Μετ’ εμποδίων προχωρά η υλοποίηση του σχεδιασμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό για των αστικών συγκοινωνιών και το ενιαίο εισιτήριο σε μετρό και ΟΑΣΘ, με το Ελεγκτικό Συνέδριο να επιβραδύνει την διαδικασία.

Συγκεκριμένα το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο απέρριψε την τροποποίηση της σύμβασης του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τηλεματική και Ενιαίο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου», που υπέγραψε ο ΟΣΕΘ με την εταιρεία Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως αναθέτουσα αρχή και την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιρειών «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή», «INDIGITAL» και «AMCO». Ο λόγος είναι οι ενστάσεις από μέρους του δικαστηρίου αναφορικά με το σκέλος που αφορά τα εισιτήρια του μετρό.

Η εμπλοκή φέρεται να προέκυψε από το γεγονός ότι στην αρχική σύμβαση, που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2021, προβλεπόταν μεν ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά μόνο για ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ, ενώ η λειτουργία ενιαίου εισιτηρίου για τα δύο μέσα προστέθηκε εκ των υστέρων. Επισημένεται ότι η εν λόγω απόφαση έρχεται μόλις 2,5 μήνες πριν από την έναρξη της λειτουργίας της βασικής γραμμής του υπόγειου μητροπολιτικού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή:statusfm.gr

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας