Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 αθλητών στη διαδρομή του 1,5 χιλιομέτρου άρχισε πριν από λίγο το 7ο Olympic Day Run στη Θεσσαλονίκη.

Με αφετηρία την Πλατεία Αριστοτέλους άνθρωποι κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων ολυμπιονίκες, όπως ο Ιωάννης Μελισσανίδης, η Πηγή Δεβετζή, η Μαρία Πολύζου και η Κατερίνα Θάνου, έδωσαν δυναμικό στη γιορτή του αθλητισμού της πόλης, που διεξάγεται σε 158 χώρες ταυτόχρονα και προωθεί το μήνυμα του ολυμπιακού ιδεώδους.

Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι συμμετείχαν στον αγώνα με αμαξίδια.

Παρόντες στην εκκίνηση ήταν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, τα όρια των δήμων των οποίων διατρέχουν οι μεγαλύτερες διαδρομές που θα ακολουθήσουν.

«Από αυτήν την αθλητική δράση αναδεικνύονται οι ολυμπιακές αξίες και αυτό είναι που θέλαμε. Γιατί οι περισσότεροι δρομείς είναι παιδιά και μαθητές, αυτοί που πρέπει να νιώσουν την αξία του ολυμπιακού ιδεώδους μέσα από τη συμμετοχή τους. Ο Ολυμπισμός είναι τρόπος ζωής και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Οι δύο δήμαρχοι αναχώρησαν με αυτοκίνητο αντίκα, το οποίο τους μετέφερε στον τερματισμό, στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία, απ’ όπου ξεκινούν οι άλλες τρεις διαδρομές, τα 5 και τα 10 χλμ και ο ημιμαραθώνιος.