Κοντάρια, κράνη και μια σιδερογροθιά εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, μέσα στην κατάληψη της Libertatia στη Θεσσαλονίκη.

Η Αστυνομία προχώρησε τα ξημερώματα σε εκκένωση της κατάληψης, καθώς χθες ομάδα ατόμων παραβίασε τη σφράγιση του διατηρητέου κτιρίου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν 19 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις συνελήφθησαν.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την επιχείρηση στην κατάληψη της Libertatia

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25.9), για την εκκένωση διατηρητέου κτιρίου στην περιοχή της Τούμπας, στο οποίο, απογευματινές ώρες χθες, εισήλθε παράνομα ομάδα ατόμων, αφού παραβίασε σφράγιση εξωτερικής θύρας του κτιρίου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αστυνομίας, Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 19 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί.

Εις βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 29, 27, 28 και 24 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβασης του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.