Υπό τον όρο επιτήρησης από επιμελητή ανηλίκων αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τρεις ανήλικοι που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία συμμαθητή τους ότι τον εγκλώβισαν στην τουαλέτα σχολείου στην ανατολική Θεσσαλονίκη και τον απειλούσαν, καταγράφοντας παράλληλα την πράξη τους με κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης με ηλεκτρονικά μέσα, απειλή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Διαβάστε:

Ενώπιον του ανακριτή, οι δύο ανήλικοι, 14 ετών, φέρεται να παραδέχτηκαν την πράξη και ισχυρίστηκαν ότι το έκαναν για πλάκα για να τον καθυστερήσουν από το μάθημα. Αρνήθηκαν ωστόσο ότι τον απείλησαν. Από την πλευρά του ο 15χρονος, αδερφός του ενός 14χρονου, αρνήθηκε ότι ήταν παρών και είπε ότι αυτός ήταν στο προαύλιο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, δύο 14χρονοι και ένας 15χρονος εγκλώβισαν τον συμμαθητή τους, 14 ετών, στην τουαλέτα του σχολείου όπου φοιτούν και δεν τον άφηναν να βγει, ενώ παράλληλα τον απειλούσαν πως αν μιλήσει θα τον χτυπήσουν. Μάλιστα, ένας από αυτούς με τη συνδρομή των υπολοίπων, κατέγραψε την πράξη με κινητό τηλέφωνο.