Ένα ακόμα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Κυριακής.

Ένας 17χρονος κατήγγειλε πως δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα νεαρών, που μάλιστα τον εξανάγκασαν να παραδεχθεί σε βίντεο ότι βίασε μία φίλη τους, 14 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 17χρονου, μία 15χρονη επικοινώνησε μαζί του μέσω εφαρμογής κοινωνικών δικτύων, λέγοντάς του να συναντηθούν κοντά στο νοσοκομείο Παναγία. Όπως περιέγραψε ο νεαρός, κάποια στιγμή αντιλήφθηκε πως τους προσέγγισαν άλλα πέντε άτομα, ένας εκ των οποίων, 18 ετών, τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο και ένας 15χρονος τον κλότσησε. Κατήγγειλε ακόμα πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης τον απειλούσαν να παραδεχθεί πως βίασε μία γνωστή τους, ενώ δύο από τα άτομα βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό. Ο ίδιος ανέφερε πως αναγκάστηκε να το πει για να σταματήσουν την επίθεση, όμως μετά το αρνήθηκε σημειώνοντας πως δεν ισχύει. Η επίθεση φέρεται να σταμάτησε όταν περιπολικό περνούσε από το σημείο και ο 17χρονος απευθύνθηκε στους αστυνομικούς για βοήθεια.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ένας 18χρονος και τρεις ανήλικοι, μεταξύ των οποίων και η 15χρονη που φέρεται να έκλεισε το ραντεβού με τον 17χρονο, πριν του επιτεθούν οι υπόλοιποι, ενώ τα άλλα δύο άτομα αναζητούνται.

Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν από το αρμόδιο δικαστήριο, ενώ ο 18χρονος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για -κατά συναυτουργία- επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ατόμων και παράνομη βία, πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται και οι ανήλικοι. Κατά περίπτωση στους ανήλικους ασκήθηκε και ποινική δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.