Το Volkswagen Trailer Assist αλλάζει πίστα και περνά στο επόμενο στάδιο εξέλιξης.

Η Volkswagen πλησιάζει στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης ενός νέου συστήματος υποβοήθησης οδηγού, που θα μπορεί να κάνει αυτόνομα όπισθεν και ελιγμούς ενός οχήματος, όταν είναι συνδεδεμένο ένα τρέιλερ.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει ήδη μια λειτουργία Trailer Assist, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το χειριστήριο για τους ηλεκτρικούς καθρέφτες των θυρών, για να κατευθύνουν με ακρίβεια το αυτοκίνητο και το τρέιλερ όταν κάνουν όπισθεν.

Αλλά η επόμενη γενιά αυτού του λογισμικού προχωρά τα πράγματα ένα… μεγάλο βήμα παραπέρα και μάλιστα η αναβάθμιση αυτή επιτυγχάνεται χωρίς να απαιτείται η τοποθέτηση πρόσθετων υλικών στον ήδη υπάρχοντα εργοστασιακό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Η διαδικασία είναι απλή: μόλις ο οδηγός βρει χώρος στάθμευσης και τοποθετήσει την όπισθεν, επιλέγει μέσω του infotainment τη λειτουργία Trailer Assist. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνουν οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα.

Η γερμανική εταιρεία δεν έχει ακόμα αποκαλύψει πότε η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στην αγορά, ενώ τονίζεται ότι το αναβαθμισμένο λογισμικό αυτόνομης στάθμευσης, δεν πρέπει να εφησυχάσει τον οδηγό, καθώς ανάλογα με τον όγκο του τρέιλερ, η περιορισμένη ορατότητα μπορεί να απαιτήσεις την παρέμβασή του.