Παρά τα πλάνα της να γίνει μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων, η Rolls-Royce θα συνεχίσει με τον εμβληματικό της V12.

Όταν μιλάμε για Rolls-Royce το μυαλό μας πάει αμέσως στην απόλυτη πολυτέλεια και τη χαρακτηριστική «βασιλική» σχεδίαση. Συνεπώς, δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα το ότι οι Βρετανοί στοχεύουν να παράγει μόνο EV, δηλαδή ήπια και κυρίως «ήσυχα» αυτοκίνητα που θα ενισχύουν την αίσθηση πολυτέλειας.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η Cullinan και ο twin-turbo V12 θα σταματήσει άμεσα να παράγεται, αφού το Automotive News αναφέρει πως η βρετανική εταιρεία θα συνεχίσει την πορεία τους μέχρι το 2030, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κάποιος προγραμματισμένος αντικαταστάτης.

Rolls-Royce Cullinan

Αναφορικά με τα «ηλεκτρικά» της σχέδια, το επόμενο EV της Rolls-Royce θα είναι ένα SUV, μικρότερο της Cullinan και κατά συνέπεια λίγο φθηνότερο, με την παρουσίασή του να υπολογίζεται στις αρχές του 2027.

Ακόμα, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο θα εξοπλιστεί με το ηλεκτροκίνητο σύστημα της Spectre. Πολύ πιθανό είναι, όμως, μέχρι τότε η Rolls-Royce να αξιοποιήσει μπαταρίες και μοτέρ ανώτερης τεχνολογίας.

Προς τα τέλη του 2028, η βρετανική μάρκα αναμένεται να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σεντάν, ώστε να αντικαταστήσει τη Phantom.

Rolls-Royce Spectre

Τέλος, το φρεσκάρισμα της Spectre αναμένεται κάποια στιγμή το 2027, ωστόσο κανείς δε γνωρίζει ακόμα οι αναβαθμίσεις τι ακριβώς θα αφορούν. Αλλά δεν αποκλείεται να δούμε πιο προηγμένες τεχνολογίες και φυσικά βελτιώσεις στο ηλεκτροκίνητο σύστημα.