Η δανέζικη εταιρεία έκλεισε συμφωνία με τη Formula 1 για την κατασκευή μίας νέας σειράς μονοθεσίων Lego.

Κάτι πολύ ξεχωριστό ετοιμάζει η Lego ενόψει 2025, έχοντας πρώτα κλείσει πολυετή συνεργασία με τη Formula 1.

Η συμφωνία έγινε, αφότου η Lego ανακάλυψε ότι τα 4 εκατομμύρια παιδιά μεταξύ 8 και 12 ετών σε Ευρώπη και ΗΠΑ παρακολουθούν F1. Επιπλέον, το 40% των ακολούθων της κορωνίδας του motorsport στο Instagram είναι κάτω των 25 ετών.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Lego αποφάσισε να επικοινωνήσει με αυτό το τεράστιο κοινό. Για αυτό, έκλεισε συμφωνία με τη Formula 1 η οποία της δίνει το ελεύθερο να σχεδιάσει και να διαθέσει τα μονοθέσια όλων των ομάδων σε μορφή Lego από το 2025.

Ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί ακριβώς τι θα δούμε, ωστόσο γνωρίζουμε πως η Lego θα στήνει ειδικό fanzone στα πέριξ κάθε πίστας από τις 24 στις οποίες η F1 θα ταξιδέψει το 2025, στοχεύοντας σε έναν διαδραστικό τρόπο διασκέδασης για τους φίλους του σπορ.

Το πιθανότερο είναι ότι όλα τα κομμάτια από τα οποία θα κατασκευαστούν τα μονοθέσια (και όχι μόνο, πιθανότατα να δούμε πίστες και γκαράζ σε μορφή Lego), θα διατεθούν και σε ακριβές συσκευασίες, ώστε να μπορεί κάθε λάτρης αυτών των πολύ ξεχωριστών κατασκευών να τα φτιάξει μόνος του από την αρχή.