Είναι λίγο δύσκολο να είσαι ιδιοκτήτης ενός Audi RS 7 και να έχεις παράπονο από την ιπποδύναμή του ή να μη σου αρκεί η χαρακτηριστική, αιχμηρή σχεδίαση της γερμανικής μάρκας στην οικογένεια των RS.

Ευτυχώς, όμως, για εκείνους τους λίγους… ιδιότροπους που θέλουν να κάνουν υπερβολές στο σούπερ σεντάν της Audi υπάρχει η Mansory. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος πουλάει κιτ βελτίωσης για το Audi RS 7 εδώ και πολλά χρόνια. Το τελευταίο entry στη γκάμα ανεβάζει το σπορ σεντάν σε νέα ύψη και ονομάζεται P1050 Performance.

Το εργοστασιακό RS 7 στην κορυφαία έκδοση Performance αποδίδει σχεδόν 630 ίππους και 850 Nm, αλλά με το καινούργιο κιτ της Mansory τα νούμερα αυτά εκτοξεύονται στους 1.050 ίππους και 1.200 Nm ροπής.

Για να το πετύχει αυτό, ο περιβόητος βελτιωτικός οίκος τοποθέτησε στον 4λιτρο V8 δύο νέα turbo, ενώ δεν άφησε απείραχτο το εσωτερικό του κινητήρα, προσθέτοντας παράλληλα ένα αναβαθμισμένο σύστημα τροφοδοσίας.

Με όλα αυτά, το RS 7 της Mansory ματσάρει -αν όχι ξεπερνάει- το 0-100 χλμ./ ώρα της Lamborghini Revuelto, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία σε αρκετά λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Και επειδή… Mansory είσαι, ο αισθητικός τομέας δέχεται και σε αυτό το κιτ βελτίωσης πολλές αλλαγές. Η μάσκα έχει πολλές λεπτομέρειες από carbon τόσο στο κέντρο, όσο και στις εισαγωγές.

Από το ίδιο υλικό είναι η αεροτομή στο χείλος της οροφής, όπως και τα αεροδυναμικά βοηθήματα στα εμπρός φτερά. Από ανθρακονήματα είναι επίσης τα ενισχυμένα μαρσπιέ και οι καθρέφτες, ενώ πίσω ξεχωρίζει πολύ ο τεράστιος διαχύτης. Τέλος, οι ζάντες είναι custom της Mansory.

Ακόμα και εάν το αμάξωμα κρατούσε την εργοστασιακή του μορφή, στην καμπίνα θα καταλάβαινες αμέσως ποιος έχει αναλάβει αυτές τις αλλαγές. Το έντονο πορτοκαλί κυριαρχεί παντού, αφού μέχρι και οι ζώνες είναι σε αυτό το χρώμα. Το μοναδικό άλλο χρώμα είναι το μαύρο στις ραφές και σε ορισμένες άλλες λεπτομέρειες.

Η Mansory δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει την τιμή του νέου κιτ βελτίωσης για το RS 7, αλλά λογικά μιλάμε για εξαψήφιο αριθμό.