Η φρικτή δολοφονία της Λουίζ Κάμ: Η ιστορία ενός καλοσχεδιασμένου εγκλήματος

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok από τον 29χρονο εργαζόμενο σε κεμπαπτζίδικο, Μοχάμεντ Ελ-Αμπούντ, μπορεί αρχικά να φάνηκε αθώο, ωστόσο, όταν κάποιος εξετάσει τι κρύβεται πίσω από αυτό, έρχεται αντιμέτωπος με ένα φρικιαστικό έγκλημα.

Το βίντεο, σύμφωνα με τη Daily Mail, δείχνει τον Ελ-Αμπούντ να χορεύει και να κάνει φιγούρες στην είσοδο ενός σπιτιού στο βόρειο Λονδίνο, φανερά ευτυχισμένος, φορώντας νέα, μοδάτα ρούχα. Ωστόσο, αυτό το σπίτι ανήκε στη Λουίζ Κάμ, μια 71χρονη επιχειρηματία, η οποία είχε δολοφονηθεί δύο ημέρες πριν από αυτό το βίντεο. Ο ίδιος ο Ελ-Αμπούντ την είχε στραγγαλίσει με το καλώδιο ρεύματος από ένα πιστολάκι μαλλιών και είχε κρύψει το σώμα της σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Η Λουίζ Κάμ, κάτοικος του Πόττερς Μπαρ στο Χέρτφορντσάιρ, ήταν μια γυναίκα με μεγάλη φιλανθρωπική και επιχειρηματική δράση. «Η οικογένειά της ήταν αριστοκράτες στην Κίνα και ο παππούς της είχε ένα εργοστάσιο παραγωγής τσαγιού στη Σαγκάη», είχε δηλώσει ένας φίλος της. Η Λουιζ είχε ιδρύσει μια εταιρεία catering με τον πρώην σύζυγό της, πριν προχωρήσει στον τομέα των ακινήτων. Ήταν ιδιοκτήτρια δύο ακινήτων στο βόρειο Λονδίνο, μιας κατοικίας αξίας 1,3 εκατομμυρίων λιρών στο Μπαρνετ και ενός καταστήματος με τρία διαμερίσματα στο Γουίλσντεν. Παράλληλα, ήταν μια γυναίκα με βαθιά πίστη και κοινωνική συνείδηση. Οι φίλοι της την περιγράφουν ως μια γυναίκα με «χρυσή καρδιά», που πάντα προσπαθούσε να βοηθάει τους άλλους.

Το 2021, η Λουίζ Κάμ γνωρίστηκε με τον Κουσάι Αλ-Τζούντι, έναν εργαζόμενο στο κεμπαπτζίδικο Yasmeen Sham στο Γουίλσντεν, μέσω ενός κοινού φίλου. Ο Αλ-Τζούντι, ο οποίος ζούσε με τη μητέρα του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του στο Χάροου, παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν επιτυχημένο και πλούσιο επιχειρηματία. Ισχυρίστηκε ότι η φίλη του, Άννα, θα μπορούσε να προσφέρει 4,6 εκατομμύρια λίρες για να αγοράσει τα ακίνητα της Λουίζ Κάμ, σε μια συμφωνία που φαινόταν ιδανική, με φοροαπαλλαγές και μεγάλες προοπτικές κέρδους.

Όμως, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, όλα αυτά ήταν μια απάτη. Ο Αλ-Τζούντι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να πληρώσει για τα ακίνητα της Λουίζ. Νωρίτερα, είχε ζητήσει από έναν δικηγόρο να συντάξει νομικά έγγραφα για τη μεταβίβαση των ακινήτων στο όνομά του και είχε καταφέρει να την πείσει να υπογράψει ένα πληρεξούσιο που του έδινε τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της.

Ο Μοχάμεντ Ελ-Αμπούντ, ο δεύτερος εμπλεκόμενος, είχε μετακομίσει στο σπίτι της Λουίζ στο Μπαρνετ, σε μια προσπάθεια να τη χειραγωγήσουν. Ωστόσο, όταν η Λουίζ Κάμ κατάλαβε την απάτη και αποφάσισε να ακυρώσει τη συμφωνία, οι δύο άνδρες σχεδίασαν τη δολοφονία της. Στις 26 Ιουλίου 2021, η Λουίζ Κάμ πήγε στο σπίτι της στο Μπαρνετ για μια συνάντηση που αποδείχθηκε μοιραία. Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) την κατέγραψε να μπαίνει στο σπίτι, αλλά κανείς δεν την είδε ξανά ζωντανή.

Η Λουίζ στραγγαλίστηκε με το καλώδιο από ένα πιστολάκι μαλλιών. Οι δύο άνδρες, αφού είχαν μια τηλεφωνική συνομιλία 22 λεπτών, σύμφωνα με τα τηλεφωνικά αρχεία κλήσεων, τύλιξαν το σώμα της σε σακούλες σκουπιδιών και ένα πάπλωμα και το έκρυψαν σε έναν κάδο απορριμμάτων. Ο Αλ-Τζούντι κανόνισε τη μεταφορά του κάδου στο σπίτι του με ένα φορτηγάκι από τρεις εντελώς ανυποψίαστους άνδρες, με την ελπίδα ότι το σώμα της Λουίζ θα κατέληγε σε χωματερή.

Ο Ελ-Αμπούντ, χωρίς κανένα αίσθημα ενοχής, πήρε το αυτοκίνητο της Λουίζ και το μετέφερα στην είσοδο του σπιτιού, ενώ μετά το πούλησε μέσω του Facebook Marketplace για 1.450 λίρες. Στη συνέχεια, ανέβασε το βίντεο στο TikTok, χορεύοντας στον ίδιο χώρο όπου είχε δολοφονηθεί η Λουίζ.

Στο μεταξύ, οι δολοφόνοι πήραν το τηλέφωνο και τις τραπεζικές κάρτες της Λουίζ, στέλνοντας μηνύματα στους φίλους και την οικογένειά της, λέγοντας ότι είχε πάει στην Κίνα. Ωστόσο, προδόθηκαν -μεταξύ άλλων- και από τις αμήχανες απαντήσεις που έδιναν. «Δεν είσαι η Λουίζ, πού είναι η Λουίζ μου;», θυμάται να απαντάει σε γραπτό μήνυμα των δραστών ο φίλος της Κάμπιζ Ροχανί, καθώς είχε ανησυχήσει και προσπαθούσε επανειλλημένα να την καλέσει, μιλώντας ταυτόχρονα με την οικογένειά της και με οποιονδήποτε μπορούσε να γνωρίζει πού βρισκόταν.

Η εξαφάνιση της Λουίζ Κάμ προκάλεσε ανησυχία στον γιο της, ο οποίος ανέφερε το γεγονός στην αστυνομία. Οι αρχές άρχισαν να ερευνούν και τελικά βρήκαν το πιστολάκι μαλλιών σε έναν θάμνο, ενώ το σώμα της Λουίζ ανακαλύφθηκε στο σπίτι του Αλ-Τζούντι, κρυμμένο στον κάδο απορριμμάτων κάτω από φυτά. Η αστυνομία σύνδεσε τους δύο άνδρες με το έγκλημα μέσω εξέτασης DNA και αιματολογικών στοιχείων.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στη δίκη στο Old Bailey το 2023, όπου και κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία της Λουίζ Κάμ. Ο δικαστής Μαρκ Λούκραφτ καταδίκασε και τους δύο σε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη ποινή 35 ετών. Στη δίκη, αποκαλύφθηκε ότι ο Αλ-Τζούντι και ο Ελ-Αμπούντ είχαν σχεδιάσει το έγκλημα μαζί, με τον Αλ-Τζούντι να υπολογίζει ότι θα κέρδιζε σημαντικά χρήματα από τη δολοφονία της Λουίζ.

Η δολοφονία της Λουίζ Κάμ προκάλεσε ανείπωτη θλίψη στους φίλους και την οικογένειά της. Ο στενός της φίλος, Κάμπιζ Ροχανί, ο οποίος είχε γνωρίσει την Λουίζ στον Αλ-Τζούντι, δήλωσε στη Daily Mail: «Είναι σαν κάποιος να σου δίνει το καλύτερο διαμάντι στον κόσμο και ξαφνικά κάποιος να το αρπάζει από τα χέρια σου και να το σπάει».

«Η Λουίζ είχε χρυσή καρδιά, ήθελε μόνο να βοηθά τους άλλους. Αν κάποιος χρειαζόταν βοήθεια, ήταν εκεί γι’ αυτόν. Μισώ να σκέφτομαι τι της συνέβη στα χέρια αυτών των δύο τρελών» πρόσθεσε.

Ο Κάμπιζ εξέφρασε επίσης τη βαθιά του ενοχή, για τον ρόλο που άθελά του έπαιξε στη γνωριμία της Λουίζ με τους δολοφόνους. «Κατηγορώ τον εαυτό μου», δήλωσε. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ, έχω εφιάλτες».